Speltips, Vitryssland – Spanien 14/6: Klasskillnad från första sekund

Simon Pålsson Publicerat: 14 juni 2015

Vitryssland mot Spanien i EM-kvalets sjätte omgång. Frågan är om inte klasskillnaden blir för stor redan från första sekund?

I vissa matcher är klasskillnaden mellan de båda lagen helt enkelt så stor att utgången bara kan bli på ett sätt. Även fall man innerst inne gärna slår ett slag för underdogen är vissa matcher förlorade redan på förhand.

När Vitryssland tar emot Spanien för EM-kvalets sjätte omgång talar mycket för att det är just en sådan match vi kommer få se. Inte minst med tanke på att Spanien mot alla odds inte ens leder gruppen när halva gruppspelet är avverkat. Med två poäng upp till suveränerna Slovakien måste man vinna alla återstående matcher för att säkra den åtråvärda gruppsegern.

Det bör tilläggas att Vitryssland inte nödvändigtvis är ett dåligt fotbollslag, men i takt med att det spanska lagbygget så smått börjar hitta tillbaka till gamla höjder har vitryssarna allt mindre att sätta emot när det väl blir skarpt läge. Det spanska laget består helt enkelt av för många duktiga fotbollsspelare som, när man nu fått vittring och behöver ta poäng, är oerhört svårstoppade.

Det blir åka av från minut ett

Spanien har under de sista tio åren gjort sig kända för sin passningsorienterade fotboll som ibland blivit lite för statisk. Nu har man, bland annat genom att röra runt lite i truppen, börjat spela ett rakare spel som hittills under EM-kvalet bådat gott inför framtiden. Sånär som på den tunga förlusten borta mot Slovakien har spanjorerna spelat strålande och har också skaffat sig den trevliga vanan att ofta göra mål tidigt i matcherna. Närmare bestämt i samtliga gruppspelsmatcher hittills, förutom i förlusten mot Slovakien.

Det är en trend vi tror håller i sig även till den här matchen. Vi förväntar oss ett bortalag som inte går in och ber om ursäkt, utan istället tar tag i taktpinnen från först sekund. Med så pass många skickliga offensiva spelare på banan brukar en sådan matchbild snabbt resultera i mål och det har vi en stark känsla av kommer ske även den här gången.

Därför blickar vi mot marknaden för första halvlek, där den raka tvåan i paus ger 1,80 hos RedBet. Vi får visserligen 1,90 för Spanien HT/FT – men då skillnaden är så liten nöjer vi oss med att spela Spanien leda i paus till 1,80. Risken finns att vitryssarna tofflar in en kvittering i 97:e minuten och det är ett scenario vi gärna undviker att bäva inför. Vi tror på spansk seger, men för ynka 0,10 till finns det helt enkelt inte tillräckligt värde.

Du har väl inte missat RedBets unika kampanj i samarbete med Spelbloggare.se? Just nu erbjuder RedBet dubbel insättningsbonus till våra läsare. Klicka här för att ta del av bonusen på 2 000kr!

Speltips:

Speltips:  Spanien leda i paus
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  RedBet (2 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, söndag 14/6
TV / Stream:    eurosporttva logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Vitryssland  11,50 betsson logo
Oavgjort  5,50 bwin logo
Spanien  1,33 redbet logo
Över 2,5 mål  1,82 redbet logo
Under 2,5 mål  2,05 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: