Speltips Wales – Kroatien 15/10: Måstematch

Axel Sjödin Publicerat: 15 oktober 2023

Det är upp till bevis för Wales del då de möter Kroatien i ett avgörande möte om en topp två-placering i gruppen.

Wales - Kroatien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots att Kroatien åkte på en överraskande förlust i gruppfinalen mot Turkiet tidigare i veckan så är de fortsatt i förarsätet för att lyckas knipa en plats i EM. Kroatien och Wales har båda spelat en match mindre än de övriga lagen i gruppen, men då Wales i dagsläget är tre poäng bakom de andraplacerade kroaterna så är det i stort sett bara seger som gäller för att hålla hoppet levande.

I torsdagens match hemma mot Turkiet var det nog många som trodde att Kroatien i stort sett skulle säkra gruppsegern, men hemmapubliken på det fullsatta Opus Arena fick tyvärr lämna stadion besvikna. Turkiet var det lag som skapade flest vassa chanser och Baris Yilmaz läckra chipp förbi målvakten var det som räckte för att säkra samtliga poäng till Turkiet, som därmed gick upp i gruppledning.

Men ännu är det ingen större fara på taket för kroatisk del, även om gruppsegern kan bli svår att nå. Med all förmodan räcker det med att de får med sig en poäng mot Wales nu på söndag då de möter Lettland och Armenien i deras två återstående matcher.

Utöver deras 5-0-överkörning av Lettland har målskyttet återigen varit lite av ett problem för Kroatien på senaste. De har blivit nollade i två av deras fyra senaste matcher och fick bara in ett mål mot Armenien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bara tre poäng som gäller för Wales

Wales stod över den senaste omgången tidigare i veckan, men värmde upp genom att slå Gibraltar med 4-0 i en vänskapsmatch. I deras senaste match i kvalet slog de Lettland med 2-0, men ännu har de inte riktigt lyckats reparera den skada som orsakades i somras när de förlorade två raka mot Armenien och Turkiet. De har nu kniven mot strupen och det är egentligen bara tre poäng som gäller mot Kroatien nu.

Resultaten har varit blandade för ett Wales som ännu håller på att ställa om sig i deras nya post-Gareth Bale-era. Förmodligen kommer de att ha svårt för att komma upp i samma nivå som de har lyckats göra under senare år, vilket kvalspelet hittills också har varit en indikation på. Även om Kroatien inte riktigt kommer upp i nivå lär det bli väldigt svårt att plocka tre poäng på söndag.

Med tanke på hur Kroatien har sett ut på senare tid och med tanke på matchens betydelse så tror jag på en ganska avvaktande och målsnål match. Vi spelar därmed på dubbelchansen X2 kombinerat med under 2,5 mål för 2.00 gånger pengarna hos Betinia inför matchen.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 2,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, söndag 15 oktober
TV: 
Stream:  viaplay logo