Speltips, Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 20/11: Dags för revansch

Simon Pålsson Publicerat: 19 november 2016

2-1 till Columbus Blue Jackets. Så slutade det senaste NHL-mötet mellan Washington Capitals och Columbus Blue Jackets. Nu får Capitals chans till revansch, den här gången på hemmaplan.

Äntligen söndag och det betyder NHL-hockey på lite mer humana tider. Dagens första match är Washington Capitals mot Columbus Blue Jackets. Det må inte låta som den mest intressanta av matcher, men här har vi goda aningar om att vi får se en underhållande historia.

Det här är nämligen två minst sagt formstarka lag. Hemmalaget har inlett säsongen med 24 poäng på 17 matcher, mycket tack vare ett väl fungerande försvarsspel. 37 insläppta mål på 17 matcher är hur som helst ett imponerande facit. I nuläget ligger Washington Capitals på femteplatsen i den totala NHL-tabellen.

Columbus Blue Jackets å sin sida har spelat in 20 poäng på 15 matcher och skuggar därmed toppskiktet i tabellen. I händelse av seger i hängmatcherna är laget plötsligt med i den absoluta toppen. Om laget fortsätter på samma spår som på sistone kan de rent av bli väldigt farliga. Columbus Blue Jackets har formligen sprutat in mål den sista månaden. 37 mål på de 9 senaste matcherna talar sitt tydliga språk va? Det är över fyra mål per match i snitt.

Ett par saker talar för det raka spelet

Inför den här matchen talar vår magkänsla för en hemmaseger. Det här må vara två i nuläget jämna lag där gästerna till och med bör ses som det något mer formstarka laget. Men vår känsla talar som sagt ändå för Washington Capitals, någonting som troligen bottnar i följande saker.

  • Columbus Blue Jackets vann lagens senaste möte med varandra. Washington Capitals lär därmed vara väldigt motiverade att få revansch på hemmaplan. 2-1-förlusten på bortaplan för några dagar sedan är inte glömd och förlåten.
  • Columbus Blue Jackets är betydligt sämre på bortaplan än på hemmaplan. Statistiken talar här sitt tydliga språk. 7-2-0 är raden hemma, 2-2-2 är raden borta. Därtill har laget tre raka förluster i bortamatcher som kommit direkt efter en hemmamatch.
  • Washington Capitals har två raka vinster på hemmaplan med sig till matchen. 8-1 är den totala målskillnaden. Det finns någonting att bygga vidare på här, helt klart.

I hemmalaget missar viktiga forwarden Andre Burakovsky troligen matchen. Lars Eller och T.J. Oshie är också osäkra till spel. För gästernas del är David Clarkson, Dalton Prout och Seth Jones troligen inte spelklara.

Vi tror alltså på hemmalaget. Washington Capitals till 1,95 gånger pengarna spelas hos NordicBet (unik bonus på 1 000 kronor plus 400 kr gratisspel).

Speltips:

Speltips:  Washington Capitals (ordinarie tid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  18:30, söndag 20/11
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: