Speltips, Washington Capitals – Detroit Red Wings 10/2: För stor skillnad mellan lagen

Simon Pålsson Publicerat: 9 februari 2017

NHL-serieledarna Washington Capitals tar sig an gästande Detroit Red Wings. Det här inte bara två lag i helt olika delar av tabellen, det skiljer också en hel del i form.

Formstarkt mot formsvagt. Den förenklade beskrivningen av NHL-matchen mellan Washington Capitals och Detroit Red Wings skulle vara sådan.

På ena sidan har vi ett hemmalag som gått från klarhet till klarhet på senare tid. Den ena övertygande segern har överskuggats av den andra och särskilt på hemmaplan har Capitals bjudit på propagandahockey. Det är nog det bäst beskrivande ordet.

Den absolut största styrkan i det här stjärnspäckade laget är som bekant den offensiva delen av spelen. Det är mycket riktigt också offensiven som har sprakat som allra mest de senaste veckorna, med fem mål per match som närmast standard. 42 gjorda mål på de tio senaste matcher – där laget dessutom nollades mot Ottawa Senators – ger ett galet snitt på långt över fyra mål per match. Det säger allt.

Här snackar vi glasklart favoritskap

Så positiv är inte riktigt verkligheten för Detroit Red Wings. Formen har varit minst sagt skakig de senaste veckorna, även fall två uddamålsvinster mot New York Islanders och Nashville Predators gav hopp. Totalt två vinster på de åtta senaste räcker dock inte långt.

Medan Capitals fortsatt huserar i topp av tabellen hittar vi Red Wings först på plats nummer 24. Å andra sidan är det inte särskilt många poäng upp till slutspelsplats, men det krävs en rejäl uppryckning för att laget ska bli att räkna med i vår.

Inför den här matchen är favoritskapet dock oerhört tydligt. Det finns ett klart styrkeförhållande mellan lagen, inte bara beroende på tabellpositionen eller formen. Capitals är helt enkelt ett bättre hockeylag. Därför blir ett spel på hemmalaget naturligt här.

Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Washington Capitals -1,5
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:00, fredag 10/2
TV: viasatsport logo (TV-tablå)
Stream: viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: