Speltips, Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 17/11: En het batalj

Simon Pålsson Publicerat: 16 november 2016

Natten till torsdag svensk tid bjuder på en riktigt het batalj mellan topplagen Washington Capitals och Pittsburgh Penguins. Känslan inför NHL-matchen är att lagen är oerhört jämna rent styrkemässigt.

En riktig smällkaramell står på schemat.

Två av NHL:s absolut starkaste lag – två lag som dessutom redan nu finns med i titeldiskussionerna – gör upp i Washington. Hemmalaget Washington Capitals får besök av Pittsburgh Penguins, som för närvarande har en match mer spelad, men är tre poäng före Capitals i tabellen.

En vinst för hemmalaget skulle betyda att de knappar in i tabellen och dessutom har möjligheten att gå om via seger i den match som just nu ligger och släpar. Båda lagen har sett starka ut under inledningen av säsongen och har dessutom haft en fin period upp till matchen. Hemmalaget har sex vinster på de åtta senaste matcherna. För gästerna är siffrorna sju vinster på de nio senaste. Inte illa.

Det är svårt att skilja dem åt

Faktum är att det här inte bara är två väldigt starka lag – det är också två oerhört jämna lag. Det brukar inte minst märkas när lagen drabbar samman. Inte sällan får vi se väldigt täta matcher med uddamålsvinst för något av lagen. Tre av de fyra senaste matcherna har till och med slutat oavgjort efter ordinarie tid. Det är värt att ta i beaktande.

Derrick Pouliot kommer troligen inte till spel för bortalaget. Hemmalaget å sin sida har inga avbräck inför matchen och kan med andra ord mönstra starkast möjliga laguppställning. Det finns alltså inte så mycket att klaga på i endera läger inför matchen, något som öppnar för en trevlig tillställning.

Vår känsla är att hemmalaget har en viss fördel, men enbart på grund av att de spelar på hemmaplan. Lagen i sig är så pass jämna att de är svåra att skilja åt. Vi känner oss med andra ord säkra på en tät historia. Därför finns det väldigt fint värde i det raka krysset (oavgjort efter ordinarie tid) till 4,10 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor). Det spelas.

Speltips:

Speltips:  X (Oavgjort)
Odds:  4,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, torsdag 17/11
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: