Speltips, Watford – Everton 10/12: Den tidiga engelska matchen

Simon Pålsson Publicerat: 7 december 2016

Det finns goda förutsättningar för att få se på trevlig underhållning när Watford får besök av Everton i den tidiga matchen från Premier League. Här finns också ett fint speltips till 1,85 gånger pengarna att hämta.

Två darriga lag.

Om vi vill göra det enkelt för oss går det att beskriva Watford och Everton med ovanstående tre ord. Det är två skakiga lag som båda haft svårt att hitta en kontunitet i sina prestationer den här säsongen. Everton inledde till exempel säsongen i en rasande fart och tog snabbt en plats i täten, men efter en horribelt period i november har laget trillat ner i tabellen igen.

Den risiga formen sammanfattas allra bäst av en titt på lagets facit på bortaplan. På sina fem senaste bortamatcher i ligaspelet har Everton plockat en enda poäng. Därutöver har laget förlorat mot lag som Bournemouth och Burnley. Ingen höjdare.

Egentligen finns det inte mycket att skylla på. Ronald Koeman basar över ett starkt lag med så gott som full trupp, bortsett från ett par skavanker på några mindre självklara spelare. Till den här matchen saknas visserligen Yannick Bolasie, men tidigare har Koeman inte kunnat skylla på några tunga skador heller.

Matchen mot Watford blir en viktig värdemätare och en nyckelmatch inför en tung period i december månad. Här gäller det att studsa tillbaka igen. Poängen hemma mot Manchester United senast kanske gav den nödvändiga boosten som behövdes. Det återstår att se.

Vårt fokus hamnar på kortmarknaden

Det ska sägas att Watford med sina tre förluster på de fyra senaste matcherna inte heller är inne i något vidare stim, men å andra sidan kan laget i händelse av en vinst här faktiskt ta sig förbi Everton i tabellen. Det bör också nämnas att Watford är riktigt starka på hemmaplan, det visar inte minst statistiken.

På sina fem senaste ligamatcher på hemmaplan har laget plockat hem tio poäng, trots att de regerande mästarna Leicester City och Manchester United kommit på besök. Det är starkt. Det ger också laget en viss självförtroendeboost inför den här matchen, även fall det här i våra ögon är en på förhand mycket svårbedömd historia resultatmässigt. Det kan i ärlighetens namn sluta lite hur som helst.

Därför riktar vi också blickarna åt ett helt annat håll för vårt spel. Det finns en faktor som förenar de här båda lagen, nämligen att båda är väldigt varningsbenägna. Watford har exempel dragit på sig elva kort på sina fyra senaste matcher, varav två varit röda. Everton å sin sida har snittat runt tre gula kort i sina nio senaste matcher i ligaspelet. Det säger en hel del.

Den höga varningsfrekvensen och matchens dignitet – båda behöver vinna och lär se det här som en god möjlighet till tre poäng – talar för en intensiv och tuff match. Därför spelar vi över 4 kort (asian handicap) till 1,85 gånger pengarna hos bet365 (1 000 kronor bonus). Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fyra mål.

Speltips:

Speltips:  Över 4 kort (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:30, lördag 10/12
TV:   viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: