Speltips, Watford – Southampton 23/8: Dags att studsa tillbaka!

Simon Pålsson Publicerat: 22 augusti 2015

Säsongsinledningen har varit en blandning mellan himmel och helvete, men när Southampton gästar Watford har vi en känsla av att det är dags att studsa tillbaka – för båda lagen.

Precis som så många gånger förr har flera lag inlett säsongen på ett märkligt sätt, där man blandat fina prestationer med rejäla bottennapp. Ett sådant lag är Southampton, som följde upp en lovande premiär borta mot Newcastle (slutresultatet skrevs till 2-2) med ett riktigt bottennapp hemma mot Everton. Där och då fick man se sig besegrade med 3-0 och man såg krampaktiga ut i matchens alla 90 minuter.

Liknande säsongsinledning har Watford haft, men med tanke på att nykomlingen ännu inte förlorat behöver man inte direkt skämmas. 2-2 borta mot Everton i premiären följdes dock upp med tråkiga 0-0 hemma mot West Bromwich.

Det är man förmodligen inte nöjda med, inte minst med tanke på att det är den typen av matcher man behöver vinna – eller åtminstone göra mål i för att få in självförtroende och poäng till laget.

Flera saker talar för målkalas

Vår känsla inför matchen är att det här blir en målrik historia. Det är två lag med stora kvalitéer framåt, där främst Southampton har kapaciteten att trycka in flera bollar. Samtidigt är det två lag som har defensiva problem och det tror vi kan prägla både matchen och slutresultatet den här gången.

Därtill finns det statistik som talar för målrikt. Visserligen har man inte spelat mot varandra särskilt många gånger på sistone, men samtliga möten de sista tio åren har faktiskt slutat med minst tre mål när lagen drabbat samman. Vi ska inte läsa in för mycket av det, men det är trots allt ett faktum som är värt att notera inför matchen.

I övrigt tror vi att lagen är ute efter revansch och gärna vill studsa tillbaka efter sina senaste matcher, där man inte fått offensiven att fungera. Watford går gärna för tre poäng inför sin hemmapublik, medan Southampton alldeles uppenbart ser matchen som en bra möjlighet att plocka tre poäng.

Därför spelar vi över 2,5 mål i matchen till 2,20 hos Unibet. Det är ett odds som vi tycker blivit något för högt, men trots det tar vi det försiktigt med insatsen.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål i matchen
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:00, söndag 23/8
TV:   viasatsport logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Watford  2,80 williamhill logo
Oavgjort  3,35 unibet logo
Southampton  2,80 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,20 unibet logo
Under 2,5 mål  1,73 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: