Speltips, Watford – West Bromwich 15/8: Räkna med ös från båda håll

Spelbloggare Publicerat: 14 augusti 2015

Premier League-fotboll vankas under lördagseftermiddagen och på Vicarage Road möter Watford, som charmade oss så i premiären, ett West Bromwich fyllt av revanschlusta. Målrikt, månne?

Det var mot alla odds som Watford stal en pinne i premiären borta mot Everton – och man hade smak på mer. 1-0 tappades till 1-1 och 2-1 till 2-2 i den 76:e respektive 86:e minuten. Då ska vi också påminna om att Watford mer eller mindre var helt uträknade, av experter och medieprofiler, i matchen på förhand.

Sedan handlar det säkert om den här kombinationen – nykomlingar och premiärer. Går ofta bra, blir ofta skrällar – för att de sedan ska falla ihop och prestera på ”väntad” nivå. Helt omöjligt är det inte att Watford kan glida vidare på den här vågen, men när spelåret ska summeras skulle inte jag bli förvånad om man hittas i botten, på det röda tabellområdet och på sin höjd precis över sträcket.

En mindre lyckad historia kan utläsas av West Bromwich premiär. Hemma, mot titelaspiranten Manchester City förlorade man med klara 0-3 – men att inleda uselt tillhör knappast ovanligheterna för WBA som tycks vara ha en premiärförbannelse vilande över klubben. Torsken var odiskutabel och fullt rättvis – under perioder blev man faktiskt helt utspelade.

När spelåret ska summeras är ändå det mest sannolika att WBA hittas ovanför Watford. Nykomlingen har en av de sämsta trupperna i serien och med Tony Pulis vid rodret är det närmast omöjligt att trilla ur en serie, vad det tycks. Tror inte heller att det bara kommer hamna om överlevnad, detta WBA ska kunna cirkulera runt i mittenskiktet.

”Fifty-fifty på mållinan”

Det är just hemma på Vicarage Road som Watford ska kunna plocka merparten av sina poäng i år och i denna typer av matcher måste siktet vara på treorna. Att man ska kunna stå för liknande prestationer som förra veckan på bortaplan speciellt många gånger över en Premier League-säsong ser jag inte som speciellt troligt.

Så, vi kan kallt räkna med ett framåtlutat Watford. Defensivt stod man inte för någon kalasprestation mot Everton och det kändes lite typiskt att 2-2-målet skulle släppas in under slutskedet av matchen.

West Bromwich har kvalité framåt och kommer sannolikt inte ställa upp någon försvarsmur, utan istället följa med i tempot. Anfallsduon som ställdes ut i premiären, Berahino-Lambert, är jag småförtjust i och de ska absolut kunna virra upp många PL-försvar, däribland Watfords.

Känslan är att vi kan ha en böljande match mellan två sidor som, på förhand, inte borde vara nöjda med en pinne. Nu saknar dessutom värden flera defensiva pjäser, däribland Miguel Àngel Britos och svenske Joel Ekstrand. Det stärker bara känslan av att det är en underhållande, chans- och målrik match som väntar.

På 2,5-målslinan vill jag värdera över-/underspelet som fifty-fifty och därför skickar vi in polletterna på övern till 2,15x hos vår favoritbookie William Hill utan att känna något dåligt samvete.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 15/8
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Watford 2,35 nordicbet logo
Oavgjort 3,48 nordicbet logo
West Bromwich 3,50 comeon logo
Över 2,5 mål 2,15 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: