Speltips, Wawrinka – Andersson 9/9: Väldigt tuff inledning att vänta

Simon Pålsson Publicerat: 9 september 2015

Kan sydafrikanen fortsätta sin fina resa i US Open? När Stan Wawrinka står för motståndet är vi övertygade om att matchen inleder i en tuff och tät stil.


Under inledningen av den andra veckan av US Open slog sydafrikanen Kevin Andersson ut den tredjeseedade skotten Andy Murray efter en fantastisk insats. Precis som i matchen mot Novak Djokovic i Wimbledon tidigare i somras gick sydafrikanen upp till en 2-0-ledning i matchen efter att ha spelat fantastisk tennis, allra främst i egen serve.

När Kevin Andersson har vaknat på rätt sida är han onekligen en fullkomligt fantastisk tennisspelare med kapaciteten att slå vem som helst. Den enorma serven, den beslutsamma forehanden och det målmedvetna psyket imponerar – åtminstone på hans bra dagar.

Nu verkar sydafrikanen onekligen ha prickat formen rejält och han ångar fram i US Open. 3-1 mot Andy Murray följde upp en första vecka av bra segrar, där 3-0-vinsten mot alltid svårspelade Dominic Thiem sticker ut som ytterligare ett bevis på den goda formen.

I femte omgången väntar nu schweizaren Stan Wawrinka, som inte riktigt nått upp till samma standard som han höll i Franska Öppna där han finalslog Novak Djokovic. Då spelade schweizaren den typen av tennis som såg ut att vara fullkomligt ostoppbar, men dessvärre har han haft svårt att nå upp till samma standard sedan dess.

Urtuff inledning känns självklar

Men faktum är att det har sett något bättre ut på sistone. Stan Wawrinka har hittat stabiliteten och ser allt bättre ut i egen serve. Trots att Kevin Andersson imponerat stort håller spelbolagen Stan Wawrinka som klar favorit i matchen, men i vårt tycke är det här en klar 50-50-match.

Med det sagt finns det värde i det raka spelet på Kevin Andersson till runt 2,30 gånger pengarna – men vi riktar blickarna åt ett annat håll.

Det här är ett möte mellan två spelare som drabbat samman många gånger förut. Kevin Andersson har faktiskt tre raka segrar mot Stan Wawrinka, men genomgående för samtliga möten mellan spelarna är den tuffa karaktären på matcherna. Det här är två spelare som ofta håller sin serve, speciellt mot varandra. Det har öppnat upp för många väldigt långa set och tiebreak är närmast standard.

Därför blir vårt spel över 10,5 game i det första setet i matchen till 2,10 gånger pengarna hos Ladbrokes. Ingen av spelarna kommer att vilja ge bort det första setet och vi förväntar oss en hundraprocentig koncentration från båda håll. Returspelet brukar vara något spelarna växer in i efter hand, men två så starka servare brukar vara bra på att serva redan från start. Därför tror vi på tiebreak i det första setet, men garderar oss för ett sent break genom att spela just över 10,5 game.

Missa inte US Open. Registrera dig hos ComeOn! Nu när US Open pågår för fullt är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Över 10,5 game i första set
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 19:30, onsdag 9/9
TV:   eurosport logo(TV-tablå)
Stream:   bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Stan Wawrinka  1,75 unibet logo
3-0  4,35 unibet logo
Kevin Andersson  2,25 titanbet logo
Över 42 game  1,80 superlenny logo
Under 42 game  1,94 superlenny logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: