Speltips, Wawrinka – Federer 2/6: Historien talar sitt tydliga språk

Simon Pålsson Publicerat: 1 juni 2015

Kvartsfinaldags i Franska Öppna och frågan är nu om vår vattentäta form håller i sig när Stan Wawrinka utmanar sin landsman Roger Federer om en plats i semifinalen.

Grand Slam-turneringen i Frankrike går nu in i den verkligt kritiska fasen, där de stora namnen ska göra upp om platserna i de båda semifinalerna. När detta speltips skrivs har vi här på sajten lyckats träffa rätt på samtliga våra spel från Franska Öppna och när nu Stan Wawrinka drabbar samman med sin landsman Roger Federer hoppas vi hålla den trenden vid liv.

30-åringen Wawrinka och 33-årige Federer har möts en drös med gånger på ATP-touren genom åren. Detta då båda varit aktiva spelare under en lång tid, men också då båda varit självklara i den yttersta världseliten under de senaste åren. Det gör att man stöter på varandra flera gånger varje år och i den statistiken finns det en tydlig överman – Roger Federer.

Nu är Roger Federer visserligen av många ansedd som den störste tennisspelaren genom alla tider och det är få spelare som har ett bra inbördes facit mot honom. På 18 möten har Federer lyckats slå Wawrinka hela 16 gånger, även fall den senare vann så sent som förra året i ATP World Tour Masters i Monte Carlo.

På det hela taget är Roger Federer en klart bättre spelare än sin landsman, men framförallt under de senaste säsongerna har vi sett att Stan Wawrinka har en högstanivå som är av yttersta världsklass och han kan därför i sina bästa stunder hota och slå vem som helst på touren.

Imponerande prestationer fram till kvartsfinalen

Resan fram till kvartsfinalen har varit imponerande från båda håll, även fall båda spelarna överraskande nog faktiskt har tappat ett varsitt set hittills. Roger Federer tappade visserligen ett set mot svårspelade fransmannen Monfils, men vi är vana vid att han gör rent hus fram till åtminstone kvartsfinalen.

Signifikativt för de matcher där de båda schweizarna Wawrinka och Federer möts är hur pass tätt det brukar bli. Det öppnar upp för långa matcher och vi har gjort oss vana vid underhållande set som många gånger slutat med ett avgörande i tiebreak. Anledningen till att Roger Federer är så stor och har bärgat så pass många titlar är för hans enorma förmåga att ta sig samman när det verkligen gäller, vilket också är förklaringen till att han i slutändan faktiskt vunnit hela 89% av matcherna mot Stan Wawrinka.

Det tror vi att han gör igen, men vi är övertygade om att det kommer kräva en fight. Wawrinka kommer knappast lägga sig ner och ge upp på förhand, utan här kan vi räkna med en stenhård batalj över flera set. 1,60 för över 3,5 set är tyvärr några punkter för lågt, men vi tycker att Betssons 1,86 för över 39,5 game i matchen är ett bra spel.

Det kan tyckas att linan ligger något snäpp för högt, men då måste man komma ihåg att tiebreak och långa set är vanligt återkommande i matcher mellan de båda schweizarna. Det tror vi även den här gången och vi har dessutom väldigt svårt att se hur någon ska kunna vinna med tre raka set i den här matchen. Vi går hur som helst in med en peng på det spelet och håller tummarna för att vi får njuta av ännu en högklassig och långvarig batalj mellan de båda.

Speltips:

Speltips:  Över 39,5 game i matchen
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tisdag 2/6, tidigast 15:30
TV / Stream:    eurosport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 Stan Wawrinka  3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
0-3  3,00 williamhill logo
 Roger Federer  1,43 comeon logo
Över 39,5 game  1,86 betsson logo
Under 39,5 game  1,91 superlenny logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: