Speltips, Werder Bremen – Bayern München 14/2: Spelbolagen oense – det utnyttjas

Spelbloggare Publicerat: 14 mars 2015
bremen bayern 14/3
Foto: Bildbyrån

Defensivt instabila Werder Bremen möter det offensiva monstret Bayern München hemma på Weserstadion under lördagen – och vi tror att Bayern kan få proppen ur.

Werder Bremen innehar en imponerande åttondeplats i serien, men är trots det de, tillsammans med Frankfurt, som släppt in flest mål av alla 18 lagen i Bundesliga, 49 stycken på bara 24 matcher, alltså fler än i snitt två per match.

Varför målskillnaden är som den är, beror till största del av att man, mot de bästa lagen, ofta åker på stortorskar. Anmärkningsvärt är att i sju av de nio matcherna som förlorats, har man gjort det med mer än uddamålet. Exempelvis läxades man upp med tennissiffrorna 6-0 av just Bayern München i början av säsongen.

Var vi har Bremen just nu är svårt att säga. Laget vann med 1-0 borta mot nästjumbon Freiburg senast, men hade förlorat de två matcherna innan dess – den ena mot Arminia Bielefeld, spelandes i tredjedivisionen, och den andra mot Wolfsburg med 3-5.

Tuffa besked är att försvarsspelarna Assani Lukimya och Alejandro Gálvez är skadade samt att den interna skytteledaren Franco Di Santo är avstängd efter att ha åkt på sin femte ostskiva för säsongen nu senast mot Freiburg.

22-2 på de fem senaste

Bayern München, ja, det saknas nästan ord för hur pass bra de är just nu. Förstaplatsen är hotad och man är vidare till kvartsfinalen i Champions League efter att ha krossat Shakhtar Donetsk med fantastiska 7-0 i veckan. Sex olika spelare antecknades i målprotokollet, Thomas Müller stod för två strutar.

Detta var deras femte raka trea och målskillnaden i dessa matcher är 22-2. Bayern är utan tvekan ett av, om inte det, mest underhållande lagen att skåda i Europa. Man släpper inte på bromsen, kör ända in i kaklet, oavsett med hur hårt motståndarna förnedras. Den senaste månaden har exempelvis nämnda Shakhtar Donetsk besegrats med 7-0, Paderborn 6-0 och Hamburger 8-0.

Det offensiva geniet Arjen Robben utgick skadad mot Shakhtar och missar även denna batalj, men bredden är så pass stor att hans frånvaro inte ska behöva betyda speciellt mycket. Även Xabi Alonso lämnas hemma, vilket jag förvisso inte ser som ett direkt minus här. Stundtals tenderar han att dra ner på tempot i denna typ av matcher, där man är stora favoriter.

I rådande form kan jag se siffrorna skjuta i höjden rejält på Weserstadion. Bayerns mållina är på 2,5 och oddssättarna är helt oense huruvida hur stor sannolikheten är att den ska över- eller understigas. Exempelvis Betsson betalar 1,80-1,92x och de känns klart mer rätt ute än Titanbet som ger oss 2,05x för överspelet. Vi utnyttjar Titanbets miss och slussar in polletterna på övern.

Saknar ni konto hos Titabet får alla nya kunder 1 000 kronor bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Werder Bremen 11,00 betway logo 500 kr
Oavgjort 5,70 betsafe logo 1 000 kr
Bayern München 1,33 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,85 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,50 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Bayern München över 2,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 15:30, 14/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson