Speltips West Bromwich – Brighton 8/1: På uppgång

Martin Efvergren Publicerat: 7 januari 2022

West Bromwich Albion tar emot ett Brighton & Hove Albion på uppgång i FA-cupen. Matchen spelas lördagen den 8 januari 2022 med avspark kl 16:00.

West Bromwich – Brighton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Bromwich Albion har svarat för en ganska bra höst i Championship. Efter 25 spelade matcher har man tagit 42 poäng och man ligger för närvarande på en fjärde plats i den haltande tabellen.

WBA har dock haft vissa problem med den offensiv produktionen på sistone och har kryssat i flertalet matcher. I årets första match blev det också just oavgjort då man spelade 1-1 hemma mot Cardiff City i söndags. Ser vi till de nio senaste matcherna så har man bara vunnit två, kryssat fem och förlorat två.

Ett annat lag som hade en längre period av väldigt många oavgjorda matcher är Brighton & Hove Albion. Efter tolv raka matcher utan vinst lyckades man emellertid bryta den negativa sviten på Boxing Day. Då vann man nämligen med 2-0 hemma mot Brentford.

Därefter fixade man en poäng borta mot Chelsea efter att, till stora delar, ha dominerat matchbilden. I söndags vann sedan återigen borta mot Everton med 3-2.
PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Brighton

De senaste insatserna talar för att Brighton är tillbaka dit där man var under inledningen av säsongen. Svackan man har haft har framförallt bestått av att man haft svårt att göra mål. Spelmässigt har man hållit en relativt hög nivå hela säsongen.

Nu har man tagit sju poäng på de tre senaste matcherna i Premier League. Det ger att man står på 27 poäng efter 19 matcher och ligger på en nionde plats i tabellen. På skade- och sjukdomsfronten ser det också relativt bra ut. Viktige Bissouma saknas visserligen på grund av de Afrikanska mästerskapen, men därutöver är det troligeb bara Dunk och Sarmiento som inte är tillgängliga till den här matchen.

När de här båda lagen möttes i Premier League förra säsongen var det jämt. Senast de möttes vann WBA hemma med 1-0. Det första mötet i Brighton slutade 1-1.

När de nu ställs mot varandra i FA-cupen är det, för mig, ganska klar fördel bortalaget. West Bromwich har totalt sett svarat för en bra säsong men trenden den senaste tiden pekar inte åt rätt håll. Man har bara gjort ett mål på de tre senaste matcherna och man har förlorat mot tabelljumbon Derby.

Brighton har ett grundspel som håller högsta klass men saknar viss spets framåt för att kunna profitera på de chanser man skapar. Mot Championship-motstånd och med återvunnet självförtroende tror jag att Brighton har goda chanser att vinna. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Brighton vinner till 2.20 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton vinner
Odds: 2.20
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 8 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: