Speltips, West Bromwich – Chelsea 23/8: Måstematch – mer fysiskt än vanligt?

Spelbloggare Publicerat: 23 augusti 2015

Krismatch väntar mellan West Bromwich och Chelsea i Premier League. Båda sidorna är desperata efter pinnarna och trots att det bara är den tredje omgången är känslan att det kan komma att bli en del tjuvnyp ute på planen.

En pinne på två matcher. Det är facit för båda sidorna här. Ännu inte på tal om någon katastrof för West Bromwich, men det finns utan tvekan en del orostecken. För Chelsea – tippade att vinna serien för andra året i följd – ser det desto värre ut efter att bara ha löst oavgjort (2-2) hemma mot Swansea i premiären och förlorat med 0-3 borta mot en annan titelaspirant, Manchester City, förra veckan.

Även WBA torskade med exakt 0-3 mot just City, då dock i premiären, och fick 0-0 borta mot Watford senast – detta i en match där det till stora delar fick handla om försvarsspelet; bara 36% av bollinnehavet innehades.

Det finns utan tvekan saker att förbättra för båda sidorna, och för Chelsea måste det ske illa kvickt – i alla fall om det ska bli på tal om titelracet. Toppen drar lätt ifrån redan de första matcherna och att inte vinna här skulle inte bara sätta dem i en prekär tabellsituation, utan även att man kör vidare mot en djup formkurva.

Kortrikt?

Oddssättarna ställer ut nästan helt rättvisande siffror på 1×2-marknaden. Tycker det finns lite värde i ettan till 6,75 x polletterna, men vi undviker resultatmarknaderna helt och hållet när det istället ställs ut en schysst kortlina med bra betalt på överspelet.

Bet365 skickar ut linan på 3,5. Domaren Mark Clattenburg brukar ofta vara däromkring i sina matcher – tre/fyra kort. Nu är dock känslan att den prekära situation framförallt Chelsea är i, kan bidra till att det blir lite tuffare ute på planen, lite fler tjuvnyp. Framförallt om inte kommer rätt ut från början, de blåa från London.

Linan har blivit överkliven med god marginal i båda Chelseas seriematcher och för WBA har en klivit över och en under. WBA:s match mot Manchester City – en match som kan liknas med denna i och med den ena sidans stora favoritskap – bjöd på sex kort.

Insatsen skruvas ner lite, men 1,80x för överspelet är helt enkelt bra och i min bok – ett klart värdespel. Spelbart minst fem punkter neråt.

Bet365 rättar ett rött kort som två i statistiken. Maxsumman för en spelare är således tre stycken. 

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 23/8
TV:  viasatfotboll logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
West Bromwich 6,75 unibet logo
Oavgjort 4,05 comeon logo
Chelsea 1,62 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,15 expekt logo
Under 2,5 mål 1,80 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: