Speltips, West Ham – Chelsea 4/3: Den blåa maskinen slutkörd efter cupvinsten?

Spelbloggare Publicerat: 4 mars 2015
west ham chelsea 4/3
Foto: Bildbyrån

Sällan blir vi som följer Premier League såhär bortskämda. Under onsdagen spelas två Londonderbyn – det ena är mellan West Ham och Chelsea på Boleyn Ground. Kanske sitter de blåas cuptitelfirande fortfarande i huvud och ben, månne?

Chelsea vann Ligacupfinalen mot Tottenham med 2-0 trots att man periodvis var utspelade, men den blåa bussen tätade till ytorna bakåt och motståndarna hade svårt att komma fram till de riktigt heta målchanserna. Effektiviteten framåt ska vi inte ens tala om, två skott på mål – två mål. Det är en stor styrka som Chelsea har, att de inte alltid behöver spela på topp för att vinna.

Ner till Manchester City på andraplatsen i tabellen har man fem pinnar och en match mindre spelad. Kan alltså som bäst utökas till åtta när slutsignalen ljuder och då undrar jag om inte titelracet är avgjort. Skulle behövas en storslagen säsongsavslutning för City att ens ha en chans att komma ikapp.

Visst, Chelsea är inte alls pjåkiga på bortaplan, men trots allt har ”bara” sju av 13 matcher vunnits. Tycker därför att oddset för den raka tvåan på 1,65x är långtifrån förankrat i verkligheten som den ser ut. Gästernas favoritskap har blivit obefogat stort och jag skulle själv, som oddssättare, slussa över några decimaler från vänster till höger på 1×2-marknaden.

West Ham bättre än resultaten antyder

West Hams möjlighet att plocka en Europabiljett är i praktiken borta och känslan är att verkligheten kommit ikapp laget som var så pass starka under den första delen av säsongen. Man har sjunkit till niondeplats och får spela för att behålla sin plats på den övre tabellhalvan. Utan varken inhemskt cup- eller Europaspel i huvudet finns inga ursäkter för att inte prestera i seriespelet.

0-3-3 är resultaten i de sex senaste matcherna. Ser såklart mörkt ut, och det är det – men delvis kan de dystra siffrorna förklaras bort med att spelschemat varit tufft. I matcherna mot mindre starka lagen har man faktiskt förlorat, mot de bättre – Tottenham, Southampton och Manchester United – har man klarat oavgjort.

Mot de förstnämnda i den raden, Tottenham, som man spelade mot näst senast, ledde West Ham med 2-1 sex minuter in på stopptiden innan Harry Kane kunde kvittera på en straffretur. ”The Hammers” var, i alla fall enligt undertecknad, förtjänta av tre pinnar och jag tycker inte alls att resultaten speglat det spelmässiga på sistone.

Förlust blev det nu senast mot Crystal Palace hemma på Boleyn Ground – en stor besvikelse självklart. Annars har hemmaspelet varit bra under spelåret med resultatraden 7-3-4 och en hel del skrällar har man bjudit på; vinster mot exempelvis Manchester City, Liverpool och Tottenham. De storartade prestationerna kan inte bara viftas bort. Det finns kvalité i West Ham. Stor sådan.

Chelsea spelade så tidigt som i söndags och firade självfallet cupsuccén därefter. Viss risk att de är lite utslitna, både fysiskt och mentalt. Finns en viss risk att baksmällan fortfarande sitter i och West Ham +1 mål AH (pengarna tillbaka vid uddamålsförlust) är alltför bra för att investera i till 1,83x. Höjer upp insatsen och håller tummarna. Visa karaktär nu, lads!

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
West Ham 6,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 4,10 bwin logo 250 kr
Chelsea 1,65 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,00 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,86 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: West Ham +1 mål AH
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:45, 4/3
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson