Speltips, Westerhof – Ymer 24/6: Promenadseger för svenskhoppet?

Simon Pålsson Publicerat: 23 juni 2015

Framtiden för svensk tennis ser plötsligt ljus ut igen när svenskhoppet Elias Ymer fortsätter att klättra på rankingen. Tar han sig hela vägen till ännu en Grand Slam i år?


Det har varit ett par tunga år för svensk tennis efter att Robin Söderling, till följd av sin körtelfeber, tvingades till en längre paus för några år sedan. Nu börjar det dock äntligen ljusna igen på den svenska tenniscenen, i takt med att framtidshoppet och stortalangen Elias Ymer vinner Challenger-turneringar, kvalar in till Grand Slam-turneringar och klättrar på världsrankingen.

19-åringen ligger för närvarande rankad som 130 i världen och innan den här säsongen är över pekar det mesta på att han kommer vara ännu bättre rankad. Den mångsidiga Elias Ymer har haft en fantastisk säsong, under vilken han både klättrat på rankingen – men också tagit ett par titlar på Challenger-touren.

Trots sin ringa ålder och det faktum att han för det mesta spelar på Challenger-touren har han också lyckats på bedriften att kvala in till två Grand Slam-turneringar i år, både Franska Öppna och Australien Open. Därtill har svensken slagit sex spelare på topp 100 under året, vilket får ses som ytterligare ett bevis på att vi har något stort på gång inom svensk tennis tack vare Elias Ymer.

Gynnsam lottning i kvalet till Wimbledon

Just nu är Elias Ymer i full fart med kvalet till Wimbledon och det började minst sagt bra för svensken i och med lottningen. Thomas Fabbiano och Boy Westerhof är nämligen spelare som Elias Ymer ska kunna slå utan att förta sig. I måndags fick italienaren Fabbiano se sig besegrad och nu väntar alltså holländaren Westerhof. En seger där och Elias Ymer spelar kvalfinal två dagar senare.

Vi vet att Elias Ymer är en betydligt bättre spelare än Boy Westerhof, som visserligen har mer rutin på touren än vad Ymer har haft möjligheten att skrapa ihop än. 29-åringen Westerhof ligger just nu 273 på världsrankingen och har faktiskt aldrig varit bättre rankad än vad tio år yngre Elias Ymer är redan. Det säger ganska mycket.

Utbudet på matchen är tyvärr skralt, men som vanligt när det kommer till tennis är ComeOn oerhört starka. Om du inte registrerat dig hos ComeOn kan du klicka här för att få en bonus på 3 000kr. Vi väljer att spela Elias Ymer -4,5 game till 1,91 hos just ComeOn. Det är ett högt odds med tanke på att Ymer dels är den bättre spelaren, men också då den här typen av matcher ofta innehåller en hel del breaks. Ju högre upp i världseliten vi kommer, desto skickligare är spelarna på att hålla sin serve.

Registrera dig hos ComeOn och spela på Elias Ymer? Klicka här för att få en bonus på 3 000kr.

Speltips:

Speltips:  Elias Ymer -4,5 game
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, onsdag 24/6
TV / Stream:    (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Boy Westerhof  5,00 comeon logo
0-2  1,57 comeon logo
Elias Ymer  1,20 betway logo
Över 21 game  1,91 comeon logo
Under 21 game  1,83 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: