Speltips, Wolfsburg – Bayern München 30/1: Klasskillnaden ännu tydligare efter uppehållet?

Spelbloggare Publicerat: 30 januari 2015
wolfsburg bayern m 30/1
Foto: Bildbyrån

Den första halvan är färdigspelad och nu vänder Bundesliga. Tillbaka, efter uppehållet och för att öppna den 18:e omgången, är serietvåan Wolfsburg och ettan Bayern München som ryker ihop på Volkswagen Arena och vi bjuder på ett handikappspel.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna | Kommentarer

Sexa förra året – en hyfsat stabil andraplats nu. Wolfsburg har gjort en fantastisk första säsongshalva och innehar alltså positionen som Bayerns skugga, vilken – nu nästjumbon! – Dortmund haft de senaste åren. Huruvida man håller kvar vid den återstår att se, men varma vindar blåser över staden och den välmående klubben.

Under det mer än en månad långa uppehållet, har vargarna hunnit med tre vänskapsmatcher, som alla slutat med vinst. Ska dock nämnas att kvalitén på motståndet knappast varit av toppklass – två klubbar från Sydafrika och en från andradivisionen i Tyskland.

Hur som helst, förra året avslutades på ett magnifikt sätt med sex raka tävlingsmatcher utan förlust, bland annat besegrades franska Lille med hela 3-0 på bortaplan – en vinst som innebär att man nått slutspelet i Europa League.

Uppehållet har inneburit att flera tidigare skadade spelare kommit tillbaka i matchform och tränaren Dieter Hecking har hela den ordinarie delen av truppen intakt.

Vunnit 5/8 senaste inbördesmötena med minst två mål

Bayern München kommer att vinna Bundesliga med stor marginal, precis som i de två senaste säsongerna. Redan nu, sjutton omgångar in i serien, har man elva pinnar ner till tvåan. Börjar nästan bli löjligt hur pass stor skillnad det är mellan Bayern och övriga klubbar i landet och visst har glappet blivit större sedan i fjol, då Borussia Dortmund hade ett klart slagkraftigare lag.

Man har kunnat vara såhär pass överlägsna trots enorma skadeproblem. Ett tvåsiffrigt antal spelare saknades innan uppehållet, nu har listan blivit kortare, men till exempel stjärnorna Philipp Lahm och Franck Ribery är alltjämt borta.

Det råder klasskillnad här och jag tror att ett utvilat och spelsuget Bayern med åtta raka vinster kommer kamma hem alla tre pinnarna på Volkswagen Arena relativt enkelt. Man har vunnit fem av de åtta senaste inbördesmötena med minst två mål och ska ha en god möjlighet att göra detsamma nu under fredagen. Bayern München -1,5 mål AH spelas till 2,35x med en medelinsats.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Wolfsburg 7,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Bayern München 1,50 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,50 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 1,55 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Bayern München -1,5 mål AH
Odds: 2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:30, 30/1
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson