Speltips, Wolfsburg – Schalke 04 28/8: Hemmasviten förlängs?

Spelbloggare Publicerat: 28 augusti 2015

Hemmastarka Wolfsburg pekas av flera ut som den stora utmanaren till Bayern München i Bundesliga och frågan är Schalke har kraften att utmana dem? 

Dominanten Bayern München har vunnit Bundesliga tre år i följd, utan att direkt bli pressade av seriekonkurrenterna under. De är fortfarande enorma favoriter, men känslan är att det finns flera som höjt nivån på trupperna och eventuellt ska kunna fajtas med dem nu, i alla fall en bit in på spelåret.

En av dessa är såklart Wolfsburg. Lite oväntat plockades andraplatsen förra året och truppen ser alltjämt stark ut; oerhört viktigt att man, trots allt rykten, verkar få behålla storstjärnan Kevin De Bruyne. Utan honom hade man sannolikt fått det svårt att utmana i toppen.

Rent truppmässigt är Schalke ganska oförändrade från i fjol då sjätteplatsen plockades. Fajtas om Europaplatserna ska man, men risken att de missas ska vara hyfsat stor. Att titulera Schalke som en titelaspirant kanske är att gå lite långt – men ja, en bra bit upp på den övre tabellhalvan ska man vara.

13-4-0 på hemmaplan i fjol

Två omgångar in i serien står båda lagen på fyra pinnar vardera, men Wolfsburg är de som imponerat klart mest, i alla fall på undertecknad.

Dock utesluter jag inte att de kan stjäla en pinne från Volkswagen Arena, Schalke. Det blev bara en pinne i hemmamatchen mot nykomlingen Darmstadt 98 senast, men tränaren André Breitenreiter berömde spelarnas kämpaglöd och vilja, samtidigt som han pekade på tekniska brister i tysk media efter matchen.

Och det är just det som det kommer handla om här – att kämpa. Det är det enda receptet som skulle kunna se till att man lämnar matchen utan att förlora. Wolfsburg är urstarka på hemmaplan, inte förlorat där på över ett år och hade 13-4-0 i den kolumnen förra året.

I bortamatchen mot Köln förra veckan lyckades Wolfsburg bara plocka en pinne. Inte så att Köln är urusla, men man klev ut som favorit i matchen och styrde dessutom det mesta; hade ett stort bollinnehav, men fick inte till det den sista tredjedelen. Det krävdes faktiskt en viss Nicklas Bendtner, som hoppade in med kvarten kvar att spela, för att ställningen skulle kvitteras.

Att slå Wolfsburg på Volkswagen Arena är det få som klarar. Krysschansen däremot – relativt stor. Hemmalaget inget spel – oavgjort spelas till 1,80x Betway. Det innebär att vi får insatsen tillbaka om Wolfsburg vinner, spelet sitter om det blir oavgjort och att insatsen förloras vid seger för Schalke.

Speltips:

Speltips: Hemmalaget inget spel – oavgjort
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 28/8
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Wolfsburg 2,05 comeon logo
Oavgjort 3,80 williamhill logo
Schalke 04 3,80 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 1,62 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,35 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: