Speltips Wurzburger – 1860 Munchen 20/12: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 20 december 2021

Vi riktar blickarna mot den tyska tredjedivisionen 3. Liga där nästjumbon Wurzburger Kickers gästas av 1860 Munchen. Matchen spelas måndagen den 20 december 2021 med avspark kl 19:00.

Wurzburger – 1860 Munchen

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FC Wurzburger Kickers slutade sist i 2. Bundesliga förra säsongen och raset nedåt ser inte ut att ta slut där. Efter 19 spelade matcher ligger man nu näst sist i 3. Liga då man står på 17 poäng.

På de fem senaste matcherna har man tagit tre poäng efter att man kryssat tre och förlorat två. Man kommer nu från två raka oavgjorda matcher. Förra helgen såg man ut att gå mot segern hemma mot Zwickau men gästerna kvitterade till 2-2 på tilläggstid. Dessförinnan spelade man 0-0 borta mot Hallescher.

Den forna storklubben TSV 1860 Munchen har inte heller de någon lyckad höst bakom sig. De slutade på fjärde plats i 3. Liga förra säsongen men ligger nu på en 11:e plats i den något haltande tabellen. Efter 19 spelade matcher har man tagit 26 poäng.

1860 Munchen hade två raka förluster inför mötet mot Borussia Dortmund II förra helgen. Där lyckades man emellertid bryta den trenden då man segrade med 2-0 på bortaplan.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada 1860 Munchen

Varken Wurzburger Kickers eller 1860 Munchen har övertygat den här säsongen. De senare är dock nio poäng bättre och gäller som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. En rak tvåa ges till ett odds omkring 2.10.

Wurzburger Kickers kommer alltså från en nedflyttning från 2. Bundesliga och ligger nu pyrt till i 3. Liga. Med en match mindre spelad har man fyra poäng upp till säker mark och på hemmaplan behöver man nu gå för en seger. Deras främsta problem är dock det offensiva spelet då man bara gjort 14 mål på 19 matcher.

1860 Munchen har gjort 29 mål på sina 19 matcher och är ett av de målgladare lagen i serien. De har ett snitt på 2.95 gjorda/insläppta mål per match så här långt.

De höll visserligen nollan senast men ser vi till de sex föregående matcherna så har det bjudits på målkalas varenda gång. Inför mötet mot Dortmund II hade man släppt in åtta mål på två matcher. I dessa sex matcher gjordes det fyra mål eller fler i samtliga.

Den siffrorna talar för att även det här kommer att bli en målrik tillställning. Motargumentet är att Wurzburger Kickers har varit betydligt mer målsnåla totalt sett. Beaktat deras tabelläge och att man spelar på hemmaplan är det här emellertid en match där man behöver gå för det.

Sammantaget finner jag anledning att tro att dessa förutsättningar borgar för en ganska öppen matchbild. Mitt spel blir därför att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 20 december 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: