Speltips, Ymer – Karlovic 30/6: Äntligen svenska vindar i Wimbledon!

Simon Pålsson Publicerat: 29 juni 2015

Elias Ymer går in i Wimbledon som enda svensk, men stöter på tufft motstånd direkt. Orkar vår svenska krigare göra match av det här?

Det här varit ett par tunga år efter att Robin Söderling insjuknade i sin körtelfeber. Nu blåser det dock äntligen lite friska svenska tennisvindar igen och anledningarna är faktiskt ett par stycken. För det första har Robin Söderling själv meddelat att han siktar på en comeback till nästa säsong.

Därutöver har vi numera en svensk tränare till en av världens absolut bästa tennisspelare, nämligen Andy Murray som nu tränas av Jonas Björkman. Dessutom är Thomas Johansson tränare till den kroatiska talangen Borna Coric. Tack och lov för svensk del finns det dock en annan stor tennistalang i världen som är född 1996 och lyckligtvis är han svensk.

Elias Ymer är hans namn och under tisdagen klivar han in i Wimbledon, en turnering som vi svenskar håller varmt om hjärtat efter Björn Borgs sagolika framgångar här på sin tid. Den 19-åriga Elias Ymer har haft en fantastisk säsong med titlar på Challenger-touren och avklarat kval till samtliga Grand Slams. Nu är frågan om han för första gången ska kunna ta sig till andra omgången i en turnering av den digniteten?

Närmast tuffast möjliga motstånd direkt

En stor del av tennisen, åtminstone när det kommer till enstaka turneringar, är tur eller otur i form av vilken lottning man tilldelas. Att kvala sig in i Wimbledon är en fantastisk prestation, men tråkigt nog för Elias Ymer fick han en av de tuffaste möjliga lotterna i den första omgången. Kroaten Ivo Karlovic står för motståndet och det är inte utan att det känns lite hopplöst.

Elias Ymer är, trots sin ringa ålder, en mogen och mångsidig spelare. Trots det behöver han mer erfarenhet och tryck i sitt spel. Att då ställas mot den 211 cm långa och oerhört rutinerade Ivo Karlovic i en första omgång av Wimbledon är ingenting annat än en mardröm.

Ivo Karlovic är dessutom väldigt bra på just gräs, bland annat då det passar hans stenhårda servar väldigt bra då studsen blir svårbedömd och snabb för motståndaren som ska retunera. Sedan 1999 när Karlovic inledde sin karriär har han en vinstprocent på mer än 65% på gräs, vilket gör det till hans klart bästa underlag.

Det som möjligtvis kan tala emot Ivo Karlovic är hans ålder. 36-åringen har inte särskilt många säsonger kvar i benen och är i ärlighetens namn något sämre än för fem-sex år sedan då han var som bäst. Han är dock fortsatt en väldigt, väldigt tung spelare som trivs bra mot lite sämre spelare då han kan trycka på obehindrat.

Två spel som går åt samma håll

Spelbolagen är precis som vi övertygade om att Ivo Karlovic plockar hem den här matchen, men trevligt nog för Elias Ymers del anar många av spelbolagen att han faktiskt kan bjuda upp till dans. Riktigt så optimistiska är inte vi, utan vi tror att det här blir en ganska klar förlust för svensken.

Spelmässigt kan han säkerligen stå emot, men att han skulle breaka Ivo Karlovic mer än möjligtvis en gång känns högst osannolikt. Förra veckan i Tyskland lyckades till exempel inte ens Roger Federer breaka kroaten, utan fick ta hem segern i två raka tiebreaks. Det känns väldigt talande för hur tung Karlovic är att möta.

Det är inte utan att det känns lite tråkigt att behöva säga det, men vi tror på en komfortabel seger för Karlovic i den här matchen. Till nästa säsong har Elias Ymer förmodligen tagit det där extra klivet som krävs för att hota på allvar, men just nu är han inte tillräckligt färdig. Vi tänker rekommendera två spel där båda två kan spelas till odds som var betydligt högre än vad vi hade hoppats på.

Vårt huvudspel blir Ivo Karlovic -4,5 game till 1,98 hos ComeOn. Det är ett väldigt fint odds och ett spel som bör sitta även fall Elias Ymer skulle knycka ett set. Om han gör det blir det förmodligen i ett väldigt tight set. I övrigt kan vi inte undgå att spela 3-0 till Karlovic som ger hela 2,35 hos Bwin. Där sticker de ut rejält och det kan vi helt enkelt inte undvika att utnyttja.

Nu börjar Wimbledon. Då bör du registrera dig hos ComeOn!
Nu när Wimbledon drar igång är det lämpligt att registrera dig hos ett spelbolag som satsar på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Ivo Karlovic -4,5 game/Ivo Karlovic 3-0
Odds:  1,98/2,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  12:30, tisdag 30/6
TV / Stream:   cmoretennis logocmorelive logocmoresport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Elias Ymer  5,05 comeon logo
0-3  2,35 bwin logo
Ivo Karlovic  1,20 redbet logo
Över 39 game  1,95 comeon logo
Under 39 game  1,86 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: