Speltips, Yuichi Sugita – Gilles Simon 9/8: Han vinner i raka set

Simon Pålsson Publicerat: 7 augusti 2016

Det är dags för omgång två i OS-tennisen och vårt fokus hamnar på matchen mellan japanen Yuichi Sugita och fransmannen Gilles Simon. Den tydliga klasskillnaden mellan spelarna ligger till grund för vårt speltips.

OS-tennisen fortsätter med den andra omgången under måndagen. Yuichi Sugita är en av få japaner som ska försöka försvara sitt lands heder i den här turneringen, men nu står japanen inför en mycket svår uppgift. I den första omgången vann han med nöd och näppe mot Brian Baker, men nu krävs alltså något ytterligare i prestationen för att ha en chans.

I den andra omgången väntar nämligen Gilles Simon, en spelare som vi alla vet har en väldigt hög högstanivå. Dessvärre har sviktande form och diverse skadebekymmer präglat fransmannens säsong, men nu verkar han fit for fight igen.

I den första omgången slog 31-åringen den talangfulla kroaten Borna Coric med klara 2-0, efter att ha vunnit det första setet i stor stil. Det ska sägas att Yuichi Sugita spelade mot Borna Coric – på hardcourt – så sent som för någon vecka sedan i Citi Open. Då fick han stryk med klara 2-0 efter 6-4, 6-4.

Det går inte blunda för det

Att det finns en klar klasskillnad mellan de här båda spelarna går inte att blunda för. Det är ett påstående som kan stärkas av flera fakta. Bland annat går det att kika på världsrankingen, där Gilles Simon finns på plats nummer 31. Det är dock en mycket missvisande placering, då fransmannen hör hemma betydligt högre upp. Så sent som för en och en halv månad sedan låg han på plats nummer 18, men en månad utan tennis har kostat mycket på rankingen.

Japanen å sin sida ligger på plats nummer 107 och har varit rankad 97 som bäst. 27-åringen har rätt många år på touren bakom sig, men kommer nog aldrig klättra särskilt mycket högre än så här. Han hör hemma precis på den här nivån, vilket i för sig inte är fy skam. Mot en motståndare av Gilles Simons dignitet, styrka och rutin väger japanen dock väldigt ofta lätt.

Hardcourt är för övrigt ett underlag som passar fransmannen mycket bra. 31-åringen har totalt sju titlar på hardcourt på ATP-touren under sin karriär. Det är också hans mest framgångsrika underlag.

Med allt det här i åtanke känns det lite väl generöst av Unibet när de dukar upp 1,60 gånger pengarna för Gilles Simon att vinna i raka set. 2-0 till fransmannen blir utan tvekan vårt spel.

Speltips:

Speltips:  Gilles Simon 2-0
Odds:  1,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 15:00, tisdag 9/8
TV:   Viasat OS Tennis (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: