Speltips/rek & odds: AIK – Halmstad 21/9

Spelbloggare Publicerat: 20 september 2014
aik hbk 21/9
Foto: Bildbyrån

Toppen mot botten på Nationalarenan när AIK tar emot Halmstad.

Gästande Halmstad fick se sig besegrade av nästjumbon Mjällby med uddamålet på hemmaplan förra veckan. Detta efter en fin period med fem vinster, ett kryss och en förlust på de sju matcherna innan.

Tror bestämt att Halmstad kommer falla tillbaka nu. Har själv varit inne på att det är ett lag som egentligen inte hör hemma i Allsvenskan. Har nu fyra poäng ner till den negativa kvalplatsen och ser ut att klara kontraktet, men nästa år blir svårt – om man inte värvar riktigt bra.

Nu har man tre raka vinster på bortaplan. Innan dessa hade man bara plockat en pinne utanför Örjans Vall. Är i grund och botten ett svagt bortalag.

Lagets kanske mest framstående spelare, Kirstinn Steindorsson, är avstängd. Även skadade Gudjon Baldvinsson stannar hemma.

Starka på hemmaplan

Ett ofokuserat och slarvigt AIK missade chansen att knapra in på avståndet till serieledande Malmö till två pinnar senast mot Helsingborg, men efter en usel första halvlek lyckades man aldrig skapa nerv i matchen. Slutsiffrorna skrevs 3-1 på Olympia.

Racet är dock allt annat än klart. Fem pinnar ska tas in, då har man ändå en hemmamatch mot just Malmö, som dessutom spelar CL. Det täta spelschemat blir självklart svårt att hantera för skåningarna. De allsvenska trupperna är inte direkt anpassade för att spela var tredje/fjärde dag under en längre period.

AIK är betydligt starkare på hemmaplan, jämfört med borta. På Nationalarenan har man fina resultatraden 8-2-2.

Nabil Bahoui är fortfarande ljumskskadad och kommer att lämnas utanför truppen. Tufft avbräck, men AIK har en fantastisk bredd i truppen och kan ersätta honom på ett bra sätt.

Det här ska AIK bara vinna. Någonting annat finns inte på kartan. Halmstad är tillbaka efter smekmånaden och kommer få det extremt tufft på Nationalarenan, inte minst nu när Steindorsson saknas. Blir märkbart tunnare framåt.

AIK -1,5 mål tar vi till x2,30. Viss risk att oddset dalar lite under matchdagen, så kliv in tidigt.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
AIK 1,50 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 5,00 betsson logo 1 000 kr
Halmstad 7,00 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,38 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,63 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: AIK -1,5 mål
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 15:00, 21/9
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson