Speltips/rek & odds: AIK – Malmö 5/10

Spelbloggare Publicerat: 4 oktober 2014

aik mff 5/10På Friends Arena kan Malmö FF spela ”him” guldet, men det är en svår uppgift man står framför – AIK måste besegras, samtidigt som övriga resultat går vägen.

Malmö håller på att bli en stormakt i svensk fotboll; man är nära att vinna Allsvenskan för andra året i följd och är det första svenska laget i Champions League på fjorton år.

Det osar självförtroende kring MFF-spelarna när de är ute på planen. Just nu har man tre raka vinster, två i Allsvenskan och en i CL. Att piska Mjällby och Halmstad är inte lätt, men ändå ingen jättemerit. Att vinna med övertygande 2-0 mot Olympiakos däremot, det är enormt. Allt verkar möjligt för Malmö när Markus Rosenberg briljerar i match efter match.

Skåningarna har exakt samma resultatrad hemma som borta; 8-4-1. Däremot har resultaten utanför Swedbank Stadion blivit sämre desto längre säsongen lidit. På de sex senaste har det bara blivit en vinst, men två av de här matcherna har varit mot Juventus och Salzburg – inte de lättaste motståndarna direkt.

Anton Tinnerholm är avstängd efter att ha dragit på sig sitt tredje gula för säsongen mot Mjällby.

Underspelet lockar

AIK har även de gjort en bra säsong och hittas på fjärdeplats, men var för så lite som tre veckor sedan var med i snacket om att vinna Lennart Johanssons pokal. Nu har man dock tappat totalt och kommit in i en rejäl formsvacka – fyra raka utan vinst (0-3-1).

Starkt att plocka en pinne borta mot Elfsborg senast i alla fall. Ett litet fall framåt. Matchen slutade 1-1 efter att Nabil Bahoui kvitterat med bara minuter kvar att spela. Spelmässiga prestationen – sådär.

Skadeproblemen i AIK är enorma. Listan av spelare som saknas: Ebenezer Ofori, Anton Salétros, Per Karlsson, Henok Goitom, Panajotis Dimitriadis och Nicklas Maripuu.

På Friends Arena har AIK 8-2-3 i seriespelet. Fina siffror det, men vad som verkligen är intressant är målskillnaden; 23-13. På resande fot har man både gjort fler mål och släppt in klart fler. Snittet är fortfarande över 2,5 mål, men de tre senaste matcherna på arenan har faktiskt klivit under linan.

Malmös bortamatcher är också klart målsnålare än de på hemmaplan. I åtta av de tio senaste allsvenska bortamatcherna har linan blivit understigen.

Henok Goitom borta i AIK, dessutom. Detta innebär att Igboananike och Bahoui lär ta plats på topp, vilket innebär att man bara har en renodlad forward på planen. Massvis av offensiv kvalité som försvinenr med Goitoms frånvaro.

2,03 x pengarna för under 2,5 mål tas. Allt över 1,95 ser vi som är godkänt.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
AIK 2,60 unibet logo 1 200 kr
Oavgjort 3,40 williamhill logo 1 000 kr
AIK 3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,03 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,81 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,03 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:30, 5/10
TV:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson