Speltips/rek & odds: Ajaccio – PSG 17/12

Emil Jakobsson Publicerat: 16 december 2014
ac ajaccio - PSG 17/12 speltips & odds
Foto: Bildbyrån

Coupe del la Ligue, eller den franska ligacupen är tillbaka under onsdagen och ett PSG med två raka förluster bakom sig reser till ön Korsika för en match mot Ajaccio och i potten finns en plats i kvartsfinalerna.

Korsika ligger precis norr om Sardinien och inte allt för långt från Italiens fastland men tillhör trots det Frankrike. Staden Ajaccio har bara runt 65 000 innevånare och stadens lag spelar till vardags i Ligue 2 där de för tillfället ligger tolva.

Frågan är om detta gäng med en arena som tar drygt 10 000 åskådare ska kunna skrälla och fixa PSG:s tredje raka förlust? Inte mycket talar givetvis för det men man vet aldrig i cuper där de små lagen ser sin chans att sticka upp. Nu i fredags slog de Nancy som ligger femma i Ligue 2 med 2-0 på hemmaplan och över de fem senaste matcherna har de tre segrar och två oavgjorda.

Hemma på Stade François Coty har de fem raka utan förlust, senast de förlorade var den 23 september och de har faktiskt bara släppt in fem mål på deras åtta senaste hemmamatcher. Dessutom slog de ut Montpellier som ligger nia i Ligue 1 i förra omgången av cupen, så visst kan de utmana även lagen från förstaligan.

Svårt med målskyttet på bortaplan

PSG åkte samtidigt på sin andra raka förlust här i helgen. Visst är det stor skillnad på Barcelona och Ajaccio men Guingamp som slog PSG med 1-0 i helgen ligger till exempel efter Montpellier i tabellen, samma Montpellier som just Ajaccio slug ut ur cupen. Över de tre senaste matcherna har PSG faktiskt bara en seger då de även tappade poäng borta mot Lille i början av december.

Men även om man ser längre tillbaka i tiden över den perioden när de faktiskt vann en hel del matcher har de inte riktigt fått offensiven att klicka på bortaplan. De har till exempel bara gjort 16 mål på deras 12 senaste bortamatcher, ett snitt på 1,33 mål per match. För ett lag av PSG:s kaliber är det klart underkänt. Inte ens Zlatan får till det på bortaplan, ett mål på de fem senaste bortamatcherna har han.

Dessutom har PSG haft svårt för just Ajaccio under tidigare möten. De slog dem visserligen med 2-1 i januari när de spelade i Ligue 1 men innan det lyckades Ajaccio skrapa ihop tre raka kryss och de höll PSG till totalt ett mål under de tre matcherna.

Det är samtidigt troligt att PSG roterar en del då detta är deras tredje match inom en vecka och redan på lördag väntar årets sista ligamatch när Montpellier kommer på besök. Med tanke på att PSG bara ligger tvåa i Ligue 1 har ligan givetvis hög prioritet nu, speciellt med tanke på risken att de åker ur Champions League tidigt när de lottades mot Chelsea i första slutspelsrundan.

Vi anser helt enkelt att spelbolagen övervärderar PSG:s chanser här och blundar för faktorer som deras form, tidigare problem mot Ajaccio, täta spelschema och det faktum att Ajaccio otroligt sällan släpper in flera mål.

Ett Ajaccio som bara släppt in totalt sju mål under säsongens samtliga hemmamatcher lär inte falla ihop som ett korthus här och vi testar Ajaccio +1,5 till oddset 1,85. PSG har samtidigt inte vunnit någon av deras sex senaste bortamatcher med mer än ett mål.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Ajaccio 10,0 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 5,5 betsafe logo 1 000 kr
PSG 1,35 redbet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 2,2 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,75 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Ajaccio +1,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus + 30% återbetalning)
Spelstopp: Onsdag 17/12 kl 21:00
TV:  tv4sport logo Andra halvlek visas även på TV4 Sport.  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo