Speltips/rek / odds: Anderlecht – Arsenal 22/10

Spelbloggare Publicerat: 21 oktober 2014

anderlecht arsenal 22/10Champions League-matcherna fortsätter dugga tätt och under onsdagen gästar Arsenal Anderlecht i EU-parlamentsstaden Bryssel.

Anderlecht är obesegrade och toppar den belgiska ligan efter elva omgångar, men man har knappast varit dominanta. Flera uddamålsvinster och massvis av kryss; mer bestämt fem stycken.

Innan CL-matchen mot Dortmund hade man tre vinster i följd, en i cupen och två i serien, men efter 0-3-förlusten på hemmaplan har man två kryss efter varandra. Det ena mot Genk och det andra mot Mechelen – båda härjar i mitten av tabellen för tillfället. Självklart inga katastrofala resultat, men formen verkar inte toppad till det här mötet mot Arsenal.

Förra året hade man bäst resultat på hemmaplan i den inhemska serien med resultatraden 12-1-2. Lyckan har dock inte lika stor i CL, där laget förlorat fem raka hemmamatcher. Senaste vinsten överhuvudtaget i turneringen kom i slutet av 2012 – sedan dess har tio matcher spelats.

N’Sakala missar matchen och Nuytinck rapporteras vara osäker.

Skadeproblem i Arsenal

Gunners har stora problem i Premier League och med resultatraden 2-5-1 hittas man på en – med Arsenals kapacitet – värdelös åttondeplats. Intressant fakta är att man i tre av dessa kryssmatcher kvitterat och spikat slutresultatet under sista tjugo minuterna.

Arsenal förlorade, precis som Anderlecht, mot Dortmund. I den matchen skrevs slutresultatet 2-0 till tyskarna. Däremot vann Londonklubben mot Galatasaray med 4-1 i den senaste gruppspelsomgången – en motståndare Anderlecht bara lyckades plocka en pinne mot.

I fjol nådde man åttondelsfinal, men motståndet kunde ha varit tacksammare. Mot Bayern München hade man inte en chans över två matcher.

Skadeproblematiken i klubben är enorm. Giroud, Özil, Debuchy, Ospina, Szczesny, Sanogo och Koscielny missar matchen av olika anledningar.

Belgisk hörnfest?

Vi är helt ointresserade av 1×2- och handikappmarknaden i den här matchen. Känns för ovisst för att satsa polletterna där. Anderlecht med usla resultat i Europa de senaste åren och Arsenals alla skador…

Däremot hittar vi värde på hörnmarknaden. Anderlecht har hemmaplan och skapar oftast en hel del hörnor, även mot bättre motståndare när man inte har så stort bollinnehav.

Anderlechts hörnlina ligger på 4,5, vilket vi ser som aningen lågt.

Linan har överstigit i fem av lagets sex senaste matcher, bland annat mot Dortmund. Ännu mer övertygande statistik är att linan gjort detsamma i tio CL-hemmamatcher i följd.

Det här borde man klara av… Anderlecht över 4,5 hörnor spelas till 1,85 gånger pengarna hos Bwin.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Anderlecht 4,80 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 3,85 unibet logo 1 200 kr
Arsenal 1,80 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,18 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,75 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Anderlecht över 4,5 hörnor
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:45, 22/10
TV:  viasatsport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson