Speltips/rek & odds: Arsenal – Manchester City 13/9

Emil Jakobsson Publicerat: 13 september 2014
Arsenal - Manchester City speltips/rek 13 september 2014
Foto: Bildbyrån

En riktig supermatch väntar tidigt under lördagen i Premier League när Arsenal tar emot Manchester City hemma på Emirates Stadium. En match man helt enkelt inte får missa.

Förutom det uppenbara faktumet att båda lagen väntas vara med och kriga om ligatiteln är detta en match man verkligen bör se fram emot, av många anledningar.

En av dem är hur de tidigare matcherna mellan lagen sett ut. Vi har bjudits på en hel del underhållande fotboll den senaste tiden när dessa två lag drabbat samman. Arsenal vann Community Shield mot just City i början av augusti med 3-0 men förra säsongen föll Arsenal med 6-3 på bortaplan mot City.

Formmässigt har Arsenal bara en seger på de fyra senaste men de har samtidigt inte förlorat någon match den här säsongen. Men alla tre kryss har kommit på bortaplan mot Besiktas, Everton och Leicester. Hemma på Emirates har man vunnit två av två (Crystal Palace och Besiktas).

Manchester City gick samtidigt på en riktigt mina nu senast då de föll med 1-0 hemma mot Stoke. City förlorade som sagt även Community Shield med 3-0 mot just Arsenal men däremellan slog man Newcastle med 2-0 och Liverpool med 3-1.

City verkar med andra ord precis som förra säsongen ha problem med de mindre lagen som stänger butiken och försvarar väldigt lågt. Förra säsongen tappade de bland annat poäng mot Stoke, Aston Villa, Cardiff, Sunderland och Norwich. Men mot lag som vill spela fotboll och bjuder på mer ytor brukar det gå betydligt bättre.

Topplagen hittade nycklar mot Arsenal

Innan förlusten i Community Shield som kanske inte riktigt räknas som en tävlingsmatch hade City fyra segrar, en förlust och tre oavgjorda mot Arsenal över de åtta senaste matcherna.

Arsenal hade även stora problem med storlagen förra säsongen. Aston Villa var visserligen det ända bortalaget som vann på Emirates förra säsongen i Premier League men Everton, Chelsea, Manchester United och Manchester City lyckades alla sno med sig poäng. De gjorde det alla på samma sätt, genom att stänga ner Arsenals offensiv som de ofta bjuder på när de spelar hemma på Emirates.

Under de fyra matcherna vi nyss nämnde lyckades Arsenal bara göra totalt två mål.

Vi ser det klart bästa spelvärdet i oavgjort här. City är det starkare laget men har bortaplan och storlag efter storlag visade förra säsongen att de hittat nycklar mot Arsenal på bortaplan. Säsongens förra möte mellan lagen på Emirates slutade 1-1 och två av deras fyra senaste matcher mot varandra  i ligan har slutat oavgjort.

Håller ni inte med spelbolagen i deras värderingar? Testa Betfair där ni kan sätta egna odds eller satsa på andra spelares egna odds. Hämta ett gratisspel värt 350 kr här och testa det idag.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Arsenal 2,95 bwin logo 1 000 kr
Oavgjort 3,6 williamhill logo 1 000 kr
Manchester City 2,45 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,1 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,8 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,6 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 13/9 kl 13:45
TV:  viasatfotboll logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, lagens fem senaste matcher:

Arsenal
31/8 Leicester – Arsenal 1-1
27/8 Arsenal – Besiktas 1-0
23/8 Everton – Arsenal 2-2
19/8 Besiktas – Arsenal 0-0
16/8 Arsenal – Crystal Palace 2-1
City
30/8 Man City – Stoke 0-1
25/8 Man City – Liverpool 3-1
17/8 Newcastle – Man City 0-2
10/8 Arsenal – Man City 3-0
2/8 Olympiakos  – Man City 2-2 (7-6 e. straffar)

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo