Speltips/rek & odds: Aston Villa – Manchester City 4/10

Emil Jakobsson Publicerat: 3 oktober 2014
Aston Villa - Manchester City speltips och startelvor 3/10 2014
Foto: Bildbyrån

Lördagens kvällsmatch från Premier League hämtar vi från Birmingham där Aston Villa tar emot Manchester City hemma på Villa Park.

Manchester City hade en match tidigare under veckan i Champions League men man fick bara 1-1 hemma mot Roma trots en dröminledning med ett straffmål redan i den fjärde matchminuten. Förutom 7-0-krossen mot Sheffield Wednsday från The Championship i ligacupen har City nu bara en seger på sex senaste matcherna.

På bortaplan har man den här säsongen två segrar (Newcastle och Hull) en oavgjord (Arsenal) och en förlust (Bayern München).

City vann visserligen senaste mötet mot Aston Villa med 4-0 men senast lagen möttes på Villa Park var det hemmalaget som vann med 3-2.

Ser vi till skadelistan hos de båda lagen är det inga jätteavbräck. City väntas sakna Nasri, Fernando och Nastasic samtidigt som Villa saknar Vlaar, Kozak och Benteke.

Inledde starkt men har nu två raka storförluster

Aston Villa inledde säsongen väldigt starkt och med tre segrar och en oavgjord på de fyra första omgångarna av ligan. Man slog bland annat Liverpool på bortaplan med 0-1.

Men efter den segern har man två raka 3-0-förluster bakom sig mot Arsenal respektive Chelsea.

Försvaret som saknar Hollands VM-jätte Ron Vlaar har inte lyckat stå emot toppklubbarna och det har inte alls sett lika stabila ut som under säsongens första matcher.

Vi var först ute efter att spela Villa +1,5 mål men oddsen var för låga enligt oss (ca 1,65). Vi har istället siktat in oss på överspelet som visserligen bara ger 1,73 men vi anser att det är mer troligt att det blir över 2,5 mål i matchen än att Aston Villa +1,5 mål går in.

Förra säsongens möten mellan lagen resulterade som sagt i fyra respektive fem mål och ser vi över de fem senaste matcherna mellan lagen har det blivit fyra, fem, ett, fem samt sex mål per match. Ett mäktig snitt på 4,2 mål med andra ord.

Aston Villa har samtidigt släppt in sex mål på de två senaste matcherna och tre av deras fyra senaste matcher har gått över 2,5 mål. Senast City spelade på bortaplan slog man Hull med 2-4 och fyra av deras sex senaste bortamatcher i Premier League har gått över 2,5 mål. Faktum är att målsnittet under dessa sex bortamatcher är hela 4,0 mål per match.

Med tanke på Citys svaga resultat mot Roma tidigare under veckan lär de inte heller nöja sig om de har 1-0 utan lär jaga fler mål och få med sig ett bra resultat, inte bara en seger.

Gratisspel på matchen: Betway ger alla nya kunder ett gratisspel värt 500 kr på valfri match.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Aston Villa 7,75 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,5 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Manchester City 1,53 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,2 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,73 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 3/10 kl 18.30
TV:  viasatfotboll logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo