Speltips/rek & odds: Athletic Bilbao – Atlético Madrid 21/12

Spelbloggare Publicerat: 21 december 2014

athletic atletico 21/12Athletic Bilbao och Atlético Madrid sätter punkt för Primera División-veckan, när de under söndagskvällen drabbar samman på Estadio San Mamés.

Lokalpatrioterna från Baskien, Athletic Bilbao, hamnade på fjärdeplats i fjolårets Primera División och var hoppfyllda inför den här säsongen, men efter 15 omgångar har ynka 19 poäng spelats in – och med det parkerar man på en elfteplats.

Man kom trea i CL-gruppspelet och har med det fått en direktbiljett till slutspelet i Europa League. Det täta spelschemat i och med Europaspelet har pekats ut som en av förklaringarna till fiaskot i serien, även om det självklart inte är en godkänd ursäkt.

Laget har nu tre matcher i följd utan förlust, men ska nämnas är att klart sämre BATE och Alcoyano stått som motståndare i två av dessa matcher. I den senaste seriematchen kryssade man borta mot Real Sociedad.

Till den här bataljen kommer Athletic med två stora avbräck i avstängda Laporte och Iturraspe. Även Atlético har två betydande spelare avstängda, Mandzukic och Koke.

Gästernas fenomenala hemmasvit med inte en enda förlust på ett och ett halvt år blev bruten mot Villarreal förra veckan – och nu senast fick man bara kryss mot L’Hospitalet i cupen, men det i en match där de flesta ordinarie spelarna ställdes vid sidan av.

I serien är trea och här är man i desperat behov av en vinst för att avståndet upp till Real Madrid och Barcelona inte ska bli praktiskt omöjligt att ta in.

Miss av Bwin

Bwin har gjort en stor miss på kortmarknaden – jag skulle bli oerhört förvånad om oddsen inte kommer justeras närmare matchstart.

För att Athletic Bilbao ska åka på den första ostskivan får vi alltså 2,15 – tvåkommafemton! – gånger pengarna.

Mycket slump som är iblandat i det här, känns som ett 50/50-spel. Stort värde med andra ord. Det är inte heller så att Atlético brukar spela direkt brutalt, och nu saknas ju en av riskspelarna i Koke.

Nu är det dessutom så att Bilbao drabbats av det första kortet i fyra av de fem senaste matcherna, för Atlético är siffrorna helt omvända.

Ett fint värdespel detta, Athletic Bilbao att drabbas av det första gula kortet synas till 2,15 gånger fläsket.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Athletic Bilbao 3,80 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,26 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Atlético Madrid 2,20 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,57 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,50 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao att drabbas av första gula kortet
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 21:00, 21/12
TV:  cmoresport logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson