Speltips/rek & odds: Athletic Bilbao – Celta Vigo 14/1

Spelbloggare Publicerat: 14 januari 2015

bilbao celta v 14/1Athletic Bilbao leder med 4-2 från det första mötet i Copa del Rey-åttondelsfinalen mot Celta Vigo och värderas ha 93% sannolikhet att ta sig till nästa steg i turneringen inför det avgörande hemmamötet. Håller de för favoritskapet?

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna | Kommentarer

Det var en minst sagt underlig tillställning vi fick beskåda på Estadio de Balaidos. Chanser skapades i mängder åt båda håll och redan efter 60 spelade minuter stod det 2-2. Därefter föll hemmalaget platt, åkte på ett rött kort och släppte in två mål de avslutande 30. Nu ska det mer eller mindre ett mirakel till för att de ska lyckas vända detta – på bortaplan.

Athletic Bilbao följde upp den matchen med en 1-2-förlust hemma mot Elche. En tvärusel prestation och nivån måste höjas här; inte för att ledningen känns speciellt hotad, utan för att inte riskera att falla in i en formdipp. Celta Vigo har haft enorma problem de senaste månaderna, men gjorde en kalasinsats mot Valencia nu senast. 1-1 slutade matchen, vilket var fullständigt missvisande. Celta styrde och ställde från minut ett och borde ha lämnat arenan med tre inkasserade pinnar. Mycket oflyt inblandat där.

Hörnfest väntar?

Celta Vigo vet att de måste få in ett tidigt ledningsmål för att ha en chans att gå vidare, vilket även tränaren betonade på presskonferensen inför matchen. Kommer med andra ord bli full fart framåt direkt från bortalaget. Kan bli en hörnfest detta, månne?

Avvaktande spel lär vi inte få se under en enda minut i denna batalj i alla fall. Gästerna kommer som nämnt pressa på direkt och inte ge Athletic en enda sekund i lugn och ro. Mot ett förväntat samlat försvar, är alltid inläggsspelet en vanlig anfallsstrategi. Athletic kommer få fina kontringsmöjligheter och även de bör kunna skrapa ihop en del hörnsparkar.

Dessa två är dessutom två av seriens mest hörnglada lag. Celta snittar 7,9 hörnor framåt per bortamatch, Athletic 6,8 hemma.

I det första mötet blev det sammanlagt 11 hörnor…

Tycker att allt talar för att hörnlinan på 10,5 ska bli överstigen. Överspelet synas till kalasfina 1,98 gånger pengarna på Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Athletic Bilbao 2,10 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,50 ladbrokes logo 1 000 kr
Celta Vigo 4,00 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,90 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,00 betsafe logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 10,5 hörnor
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:00, 14/1
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV.  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson