Speltips/rek & odds: Athletic Bilbao – Espanyol 21/11

Spelbloggare Publicerat: 21 november 2014

bilbao espanyol 21/11Athletic Bilbao och Espanyol ryker ihop på Estadio San Mamés under fredagskvällen.

Efter en rentav usel säsongsinledning har pinnarna sakteliga börjat trilla in för Athletic, men att man skulle ha hittat formen, det vore att ta i. Man har två vinster och ett kryss på de tre senaste matcherna i serien. Däremellan förlorade man dock mot Porto i CL. Målskyttet har varit ett stort problem; sju gjorda på 11 matcher i Primera División – och två på fyra CL-matcher. Nu är laget nollade i de två senaste matcherna.

Försvarsspelet har varit okej, men väger knappast upp den nära på obefintliga offensiven. Tolv mål har släppts in i serien.

Tränaren Ernesto Valverde är nu, med all rätt, ifrågasatt på sin post – och är behovet av en vinst är stort här, för att trycket utifrån inte ska bli ännu hårdare än det redan är.

Målsnålt?

Espanyol är tolva i serien, precis under just Athletic. Laget jobbar för att hitta formen efter fyra raka matcher utan vinst. Hemma är man helt okej, men precis som under förra säsongen inkasseras alltför få poäng på resande fot. På fem bortamatcher i år har två slutat oavgjort, tre förlorats.

Gästerna är även de rätt tafatta framåt, men okej bakåt. I snitt har det blivit 2,18~ mål i lagets matcher.

Man lyckades hämta in en pinne senast hemma mot Villarreal efter att mittbacken Diego Colotto stött in kvitteringsbollen i den 91:a minuten efter en massiv slutforcering. Annars var det ingen höjdarmatch av Espanyol.

Känslan är att vi har ett ångestladdat möte framför oss, där det knappast kommer att bjudas på något skönlir. Att vi får se någon målfest? Inte en chans. Finns egentligen ingenting som talar för det.

Under 2,5 mål betalar rätt osexiga 1,65 gånger pengarna hos Ladbrokes, som då ändå ligger ungefär en decimal högre än de flesta andra bolagen. Tycker ändå att det gömmer sig lite värde i de siffrorna… Underspelet liras med en mindre summa.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Athletic Bilbao 1,80 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,60 betway logo 500 kr
Espanyol 5,25 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,65 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,40 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:45, 21/11
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson