Speltips/rek & odds: Atleticó Madrid – Málaga 11/5

Spelbloggare Publicerat: 11 maj 2014
Speltips Atletico Madrid Malaga 11/5 2014
Foto: Bildbyrån

Den näst sista omgången av Primera División inleds på söndag. Atleticó Madrid sitter i förarsätet i toppracet. Málaga, som inte har någonting att spela för, gästar Estadio Vincente Caledrón, där Atleticó är snudd på oslagbara.

Det mesta talar för att Atleticó och Barcelona vinner nu på söndag – och då kommer vi få ett drömavgörande på Camp Nou i den sista omgången när lagen drabbas samman. Knapp fördel Atleticó som har tre pinnars försprång, men sämre målskillnadsstatistik.

Femton matcher utan förlust… Men nu senast, totalt nederlag borta mot mittenlaget Levante – ett väldigt underligt resultat som kan komma att bli förödande då man, i praktiken, mer eller mindre hade säkrat ligasegern vid vinst. På hemmaplan är laget ensamma att vara obesegrade efter arton matcher.

Kort om gästerna, då. Málaga är säkra i tabellens mittenskikt, har egentligen inget att spela för. Motivationen kan vara sådär? Tre förluster på de fyra senaste och formen är rentav usel. 4-6-8 är bortastatistiken och det är faktiskt riktigt bra i jämförelse med jämnstarka lag.

Diego Roberto, Atleticó, är skadad och utanför matchtruppen. Vissa tveksamheter kring Diego Costa också. Málaga saknar Hamdaoui, Sánchez och Tissone.

8,4 kort i snitt de fem senaste

Oddset på ettan är under 1,3 och det är otroligt snålt och långt ifrån spelbart. Handikappsspelen inte heller speciellt lockande då Atleticó ofta vinner med uddamålet. Vi tittar över på kortstatistiken:

Antal kort i lagens senaste matcher (rött räknas som två):
Atleticó: 5, 3, 6, 5, 7
Málaga: 9, 13, 8, 4, 8

Huvuddomare är José Teixeira. Han har, på de nio senaste matcherna, snittat sex kort per match.

Linan ligger högt, på 6,5 kort. Som ni ser så blir det otroligt många kort i Málagas matcher och ibland spelar man helt vårdslöst. Fem röda kort har det blivit på de tre senaste matcherna. Tror att ett, i grunden, så aggressivt lag inte tappar det bara för att poängen i fråga inte betyder speciellt mycket.

Atleticó har bara gått över linan en gång på de fem senaste, men skulle laget ha ett dåligt resultat med sig en bit in i matchen, kan man lätt börja spela desperat och vårdslöst. Blir ofta fler kort i de matcher som betyder en del, såsom den här.

50/50 på över/under låter rimligt i mina öron. Bet365 erbjuder 2,1 för att linan överstigs. Bra spelvärde.

Speltips: Över 6,5 kort
Odds: 2,10(Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Cmore Sport, 11/5 19:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Atleticó Madrid 1,22 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 7,3 betsson logo 1 000 kr
Málaga 17,0 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,25 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,66 betsson logo 1 000 kr