Speltips/rek & odds: Atlético Madrid – Olympiakos 26/11

Spelbloggare Publicerat: 26 november 2014
atm olympiak 26/11
Foto: Bildbyrån

Atlético Madrid kan redan nu säkra en plats till utslagsfasen i Champions League, men då krävs det att man plockar tre pinnar mot ett bortasvagt Olympiakos på Vincente Caledrón.

Efter 2-3-förlusten mot just Olympiakos i den första gruppspelsomgången, har Atlético vunnit tre raka matcher i turneringen – mot Malmö två gånger om samt Juventus. Med det toppas gruppen, med tre pinnar som skiljer ner till Olympiakos och Juventus.

Fjolårets CL-finalister och Primera División-vinnare är i god form och har vunnit sex av de sju senaste matcherna, övrig förlorades. I lördags, i mötet mot ligakonkurrenten Málaga, stod Atlético för en imponerande prestation. Man kontrollerade det hela från början till slut ett, var känslan. Matchen slutade 3-1.

På Vincente Caledrón ska det mycket till för att Los Rojiblancos, som de kallas, ska förlora. I serien har det blivit fem vinster och ett kryss på arenan, i CL; två av två möjliga fullpottare.

Positiv överraskning

Olympiakos har överraskat positivt i CL och är i sina bästa stunder riktigt bra. Lägstanivån däremot, den är inte speciellt hög. I hemmamatcherna mot Juventus och Atlético har man vunnit, vilket är oerhört meriterande. På bortaplan är man däremot inte alls lika starka, utan har torskat mot Malmö och Juventus.

I den inhemska serien har man inte spelat sedan den nionde november, innan landslagsuppehållet. Anledningen till varför serien inte kickat igång verkar lite oklar, då det låter annorlunda beroende på från vilken mun orden kommer ifrån. Uppladdningen kunde ha varit mer optimal.

Hur som helst, den här senaste matchen vanns med hela 5-1 mot Panthrakikos, som hittas i botten av tabellen.

Hemmastarkt mot bortasvagt

I Grekland vann Olympiakos med 3-2, nu tror jag att det är Atléticos tur att få fira efter slutsignalen. Grekiska klubblag – Olympiakos inget undantag – är i regel klart bättre på hemma- kontra bortaplan.

Olympiakos har vunnit fem raka hemmamatcher i CL, borta har man inte vunnit på lika många försök. Ute i Europa blir skillnaderna extremt tydliga för grekiska lag. Mycket en kulturgrej.

Gör Atléticospelarna jobbet, då vinner de detta. Skiljer en hel del kvalitetsmässigt mellan lagen.

Den raka ettan betalar dock bara 1,36x. Då känns den inte alls aktuell. Däremot finns Atlético HT/FT till 1,96x, vilket känns klart bättre. Tror vi får se spanjorerna döda den här matchen rätt tidigt.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Atlético Madrid 1,36 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 5,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Olympiakos 10,50 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,95 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,95 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Atlético HT/FT
Odds: 1,96  (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:45, 26/11
TV:  viasatmotor logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson