Speltips/rek & odds: Åtvidaberg – Norrköping 22/9

Spelbloggare Publicerat: 21 september 2014
åff ifk 22/9
Foto: Bildbyrån

Lokalrivalerna Åtvidaberg och Norrköping drabbar samman inför ett välfyllt Kopparvallen under måndagen.

Norrköping lever farligt till i Allsvenskan och hittas på negativ kvalplats, med en pinne ner under sträcket – och en upp. Tätt och jämnt i botten och en seger skulle stärka lagets ställning enormt i bottenstriden.

Man vann nu senast hemma mot Brommapojkarna med 3-1. Tycker ändå inte att det var någon superprestation. Hopplösa tabelljumbon till motståndare var länge med i matchen och poängen var allt annat än säker.

På bortaplan är ”Peking” näst sämst i serien, före just Brommapojkarna. En seger på elva försök har det blivit.

Janne Andersson kan, i princip, lova samma startelva som senast.
– Frempong kommer att bli tvungen att opereras imorgon på grund av sin långvariga skada. Annars ser det bra ut, kan nästan lova samma startelva som senast. Jag har bara ett frågetecken som istället kan bli ett utropstecken imorgon!, säger han i en intervju på SvenskaFans.

Hemmastarkt ÅFF

Åtvidaberg kommer stärkta av två raka 1-0-vinster på bortaplan mot Gefle respektive Djurgården och har framförallt tätt till försvaret på ett bra sätt. I Stockholm hade Djurgården, som är ett anfallsstarkt lag, oerhört svårt att komma till målchanser.
– Våra segrar mot Gefle och Djurgården stärker förstås vårt självförtroende och har gett effekt i tabellen. Genomförandet av matcherna har också varit hållbart då vi har minimerat de onödiga bollförlusterna, vilket är viktigt att vi tar med oss i morgon, säger ÅFF-tränaren Peter Swärdh till lagets hemsida.

Efter att ha piffat till bortastatistiken med säsongens två första segrar utanför Kopparvallen är man tillbaka på hemmaplan där man har den fina resultatraden 6-3-2. Med den statistiken är ÅFF bäst på hemmaplan av lagens på den undre tabellhalvan. Ska bli intressant om man lyckas bygga vidare och höja prestationsnivån ytterligare.

Månz Karlsson har varit lite småsjuk och är osäker för spel. Allan Olesen är avstängd och missar därmed matchen, precis som skadadekvintetten Bruno Marinho, Andreas Dahlén, Petter Gustafsson, Hampus Holmgren och Imad Zatara.

Visst, IFK har viss fördel i inbördesstatistiken, men här tycker vi att nästan allt talar för ÅFF. För att säkra oss lite spelar vi ettan 0.0 (pengarna tillbaka vid oavgjort) till höga 1,75.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Åtvidaberg 2,40 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,40 unibet logo 1 200 kr
Norrköping 2,95 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,00 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,81 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Åtvidaberg 0.0
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 22/9
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson