Speltips/rek & odds: Barcelona – Ajax 21/10

Emil Jakobsson Publicerat: 20 oktober 2014

Barcelona - Ajax 21/10 rekar startelvor
Spelbloggare.se är på plats i Barcelona för att bevaka och specialstudera båda lagen under deras Champions League-möte under tisdagen. Här hittar ni vårt speltips inför matchen i den oväntat jämna gruppen där både Barcelona och PSG tappat poäng.

Vi fortsätter vår utökade bevakning på plats under de stora matcherna för att kunna leverera ännu bättre speltips med ännu bättre information som grund till våra tips. Under tisdagen tar Barcelona som sagt emot Ajax i grupp F som blivit oväntat jämn efter att PSG först tappat poäng mot Ajax och sedan Barcelona förlorade mot just PSG.

Inför tisdagens matcher toppar PSG gruppen på fyra poäng och jagas av Barcelona på tre och Ajax på två poäng. Matchen på Camp Nou mellan Barcelona och Ajax är med andra ord en riktig nyckelmatch för båda lagen.

Lagen möttes även förra säsongen i Champions League. Då vann Ajax mötet i Amsterdam med 2-1 men Barcelona vann på Camp Nou med hela 4-0 efter tre mål av Messi.

Formmässigt har Ajax det samtidigt tungt just nu. De har tre raka matcher utan seger bakom sig och under dessa tre matcher har de bara mäktat med att göra två mål totalt.

Två segrar sedan förlusten i Paris

Barcelona har två raka segrar (2-0 samt 0-3) efter deras tunga förlust i Paris mot PSG. Totalt den här säsongen har det blivit åtta segrar, en oavgjord och en förlust. Värt att notera är även att de hållit nollan i nio av säsongens tio matcher samtidigt som firma Messi och Neymar gör mål som vanligt.

När vi ser på oddsen anser vi att oddsen är för låga på Barcelona -1,5 mål (runt 1,4) samt Barcelona att vinna och hålla nollan (runt 1,6) samt Messi målskytt anytime (ca 1,45). Däremot lockas vi av spelet Neymar att göra mål anytime vilket Unibet ger 1,75 för vilket kan jämföras med 1,6 hos fler andra bolag (nya kunder hos Unibet får 1 200 kr bonus).

Neymar har gjort mål i fyra raka matcher. Totalt har han gjort åtta mål för Barcelona den här säsongen trots att han bara varit med från start i fem matcher. Även i landslaget är målformen hållit i sig från sommarens VM, mot Japan förra veckan gjorde han samtliga fyra mål i Brasiliens 4-0-seger.

Faktum är att han gjort ett mål mer än Messi trots att argentinaren startat åtta matcher den här säsongen.

Hemma på Camp Nou mot ett formsvagt Ajax som släppt in mål i tre raka bortamatcher tror vi han hittar nätet och spelar Neymar att göra mål anytime till 1,75.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Barcelona 1,13 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 10,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Ajax 26,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 3,0 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 1,44 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Neymar gör mål anytime
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 21/10 kl 20:45
TV:  viasatmotor logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo