Speltips/rek & odds: Barcelona – APOEL 17/9

Spelbloggare Publicerat: 17 september 2014
barca apoel 17/9
Foto: Bildbyrån

Cypriotiska APOEL reser till Barcelona med en storskräll i sikte. En omöjlig uppgift?

Detta APOEL är rätt anonymt, absolut; men har en del rutin från CL-sammanhang. 2012 kom man ända till kvartsfinal, där man åkte ut med sammanlagt 8-2 över två möten.

I år har man vunnit kvalmatcher mot finska HJK och danska Ålborg. Så, slutsatsen vi kan dra är att de borde hålla hög skandinavisk nivå.

Serien har cyprioterna öppnat med två vinster. Larnaca och Ermis avverkades med 2- respektive 1-0. Även tidigare säsonger har de släppt in få baklängesmål.

En bekanting vi hittar vi APOEL är John Arne Riise, norrmannen som spelat i klubbar som Liverpool, Fulham och Liverpool. Han är dessvärre skadad, precis som Tasos Papazoglou och Stathis Aloneftis.

Var själv tveksam till Barcelona denna säsong – såg deras chanser till titlar som ganska små, men de har övertygat i inledningen av säsongen. I Primera División; tre vinster och hållna nollor på lika många matcher. Då har ändå två av matcherna varit mot riktigt starka motståndare i form av Villarreal och Athletic Bilbao.

Försvarsspelet har, som ni kan läsa mellan raderna, klickat rätt. Framåt ser det bra ut, men inte mer än så. När Luis Suárez är tillbaka från sin avstängning lär spetsen bli klart vassare. Kan bli ett mycket slagkraftigt lag som helt säkert kan utmana om CL-titeln.

Ett stort glädjeämne i Barcelona är att skadeläget lättat enormt. Just nu saknas endast mittbacken tillika nyförvärvet Thomas Vermaelen som fortfarande väntar på sin debut i klubben.

Fem av sex mål sista 45

Noterbart är att fem av Barcelonas sex mål i serien har kommit i den andra halvleken. Tre av dem den sista kvarten. Man har haft stora problem med att luckra upp motståndarnas försvar, för att sedan öka takten i slutskedet av matcherna när de sprungit sig trötta. Att vara bolljagande tär på krafterna.

Att det varit så stor skillnad mellan de första och andra halvlekarna är således ingenting vi vill förklara som slumphändelser. Långt ifrån.

APOEL kommer försöka hålla i princip hela laget vid rätt sida bollhållaren matchen igenom. I cypriotiska mått är man försvarsstarka och det skulle inte förvåna mig alls om Barcelonas första balja får dröja ett tag in i matchen, för att sedan få in ytterligare när APOEL-spelarna tvingas trycka upp positionerna i jakt på en kvittering. Öppnar för en målrik andra halvlek…

Flest mål i andra halvlek känns bra till x2,10, vilket vi får hos Betway. De flesta andra spelbolag ligger under 2,0.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Barcelona 1,07 bwin logo 250 kr
Oavgjort 17,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
APOEL 41,00 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 4,30 unibet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,30 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Flest mål i andra halvlek
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:45, 17/9
TV:  viasatmotor logo viaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, lagens fem senaste matcher:

Barcelona
13/9 Barcelona – Athletic 2-0
31/8 Villarreal – Barcelona 0-1
24/8 Barcelona – Elche 3-0
18/8 Barcelona – Léon 6-0
9/8 HJK – Barcelona 0-6
APOEL
13/9 APOEL – Ermis 1-0
31/9 Larnaca – APOEL 0-2
26/8 APOEL – Aab 4-0
20/8 Aab – APOEL 1-1
13/8 APOEL – Ermis 1-2

 

Skrivet av: Emil Jakobsson