Speltips/rek & odds: Barcelona – Atlético Madrid 11/1

Emil Jakobsson Publicerat: 11 januari 2015

Barcelona - Atético Madrid 11/1 2015 speltips, startelvor & odds
Förra säsongen när Barcelona och Atlético möttes på Camp Nou var det en seriefinal i sista omgången och gästerna vann ligan efter 1-1. Får Barcelona revansch under söndagen?

Barcelona slog jumbon Elche i Copa del Rey i torsdags med hela 5-0 men innan det förlorade dem med 1-0 mot Real Sociedad. De såg riktigt bleka ut i den matchen och även om 5-0 är 5-0 är Elche verkligen inget bra lag och allt talar för att de åker ur ligan den här säsongen, även om vi trodde de skulle stå upp bättre mot Barcelona.

Barcelona tappade även poäng i mitten av december efter 0-0 mot Getafe vilket betyder att de bara vunnit tre av deras fem senaste matcher och de mot tre väldigt svaga lag i form av Huesca från Segunda B, Cordoba som ligger på en nedflyttningsplats och nu senast mot jumbon Elche. Det finns med andra ord vissa frågetecken hur formen är och hur detta lag presterar mot ett starkt lag som Atlético.

Sex matcher mellan lagen förra säsongen, ingen seger för Barca

Atlético Madrid är samtidigt ett otroligt svårtspelat lag och lär bli en tuff nöt för Barcelona att knäcka. Atlético fick som sagt med sig den poängen som behövdes för att vinna ligan förra säsongen efter 1-1 på Camp Nou och de verkar trivas mot just Barcelona. Lagen möttes hela sex gånger förra säsongen, två i ligan, två i Champions League och två i supercupen. Faktum är att Barcelona inte vann en enda av de matcherna, fem slutade oavgjort, bland annat alla tre matcher på Camp Nou, och Atlético vann en av hemmamatcherna.

Messi startade fem av matcherna mot Atlético och gjorde ett inhopp men lyckades trots det inte noteras för ett enda mål.

Ser vi till formen har Atético tre raka segrar, bland annat nu senast när de slog självaste Real Madrid med 2-0 i Fernando Torres återkomst. Ser vi till bortaplan har de tre segrar och en oavgjord, den oavgjorda var dessutom borta mot Juventus och räckte för att vinna gruppen i Champions League. Senaste bortamatchen de spelade var mot Athletic Bilbao som de slog med hela 4-1.

Det är med andra ord knappast några problem med formen för Atlético. Trots detta erbjuder spelbolagen hela 6,05 gånger pengarna för tvåan. Men med tanke på att hela fem av de sex senaste matcherna mellan lagen förra säsongen slutade oavgjort kommer vi testa dubbelchans X2 som ger fina 2,4 hos Bet365. Värt att notera är även att Bet365 sänder matchen gratis för alla kunder med pengar på spelkontot hos dem, saknar ni konto får ni 1 000 kr bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Barcelona 1,62 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Atlético Madrid 6,05 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 1,98 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2,4 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 11/1 kl 21:00
TV:  cmoresport logobet365tv logo Regler och villkor gäller.tv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo / Emil Jakobsson