Speltips/rek & odds: Barcelona – Elche 8/1

Emil Jakobsson Publicerat: 8 januari 2015

FC Barcelona - Elche 8/1 2015 speltips
Barcelona åkte på en förlust borta mot Real Sociedad nu senast men under torsdagen vill de studsa tillbaka i Copa del Rey-mötet mot Elche.

Vi var inne på det nu senast. Vi spelade dubbelchans 1X när Real Sociedad tog emot Barcelona till fina 3,5 gånger pengarna. Barcelona föll sedan med 1-0 och spelet satt fint.

Barcelona som inledde med Messi, Neymar och Alves på bänken på grund av deras förlängda semester och uteblivna träning gick inte att känna igen. Det ska bli intressant att se vilken elva som Luis Enrique ställer på benen här samt hur länge till exempel Messi/Neymar får spela om de är med från start med tanke på helgens nyckelmatch i ligan. Till helgen kommer nämligen Atlético Madrid på besök, samma lag som snuvade Barcelona på ligatiteln i sista omgången förra säsongen och som ligger på samma poäng som Barcelona inför helgens möte.

Innan juluppehållet hade Barcelona annars tio segrar och en oavgjord bakom sig och de vann även säsongens första möte mot Elche med 3-0 hemma på Camp Nou. Men förra säsongen lyckades Elche faktiskt kriga till sig 0-0 på hemmaplan mot Barcelona i maj.

Otroligt cynisk fotboll

Elche ligger sist i La Liga efter bara elva inspelade poäng på 17 matcher men nu senast i omstarten av ligan efter jul och nyår fick de faktiskt oavgjort mot Villarreal. På bortaplan spelar de en otroligt cynisk fotboll där defensiven är allt. De har lämnat de fyra senaste bortamatcherna utan att ha gjort ett enda mål men samtidigt har de hållit nollan i två av dessa matcher.

Vi ser det som givet att Barcelona vinner här och med tanke på Elches defensiv och Barcelonas svaga insats nu senast mot Real Sociedad där de blev nollade kommer vi testa kombinationsspelet Barcelona vinner och under 3,5 mål som ger fina 2,3 gånger pengarna hos Bwin. Andra bolag som till exempel ComeOn är nere på 2,0 för samma spel och det raka spelet under 3,5 mål ger så lite som 1,91 hos Ladbrokes till exempel.

Elche har fyra raka matcher under 3,5 mål och de två senaste matcherna mellan lagen har gått under 3,5 mål. Barcelona gick samtidigt inte att känna igen nu senast när de blev nollade av Real Sociedad och den viktiga ligamatchen till helgen lär påverka hur laget spelar. Inte alls otroligt att det drar ner på tempot och gör några tidiga byten om de går upp i en 2-0-ledning.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Barcelona 1,09 redbet logo 1 200 kr
Oavgjort 12,0 unibet logo 1 200 kr
Elche 34,0 williamhill logo 1 000 kr
Under 3,5 mål 2,02 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 3,5 mål 1,83 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner och under 3,5 mål
Odds: 2,3 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 8/1 kl 22:00
TV:  tvfyrasport logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo