Speltips/rek & odds: Barcelona – Huesca 16/12

Emil Jakobsson Publicerat: 15 december 2014

FC Barcelona - Huesca 16/12 2014 speltips
Dags för returmöten i Copa del Rey och här hittar ni vårt speltips samt allt inför FC Barcelona – SD Huesca som sändas av TV4 Sport med avspark 20:00. 

Det var inget snack om saken när lagen möttes den 3 december. Trots bortaplan och en riktig reserbetonadvelva lyckades Barcelona vinna med 4-0.  Men det är inte speciellt konstigt, Huesca spelar trots allt i tredjedivisionen Segunda B, serien under Barcelona B. Denna enorma skillnad syns även på oddsen, man får runt 1,01 till 1,03 för den raka ettan. Om man satsar 10 000 på att Barcelona vinner får man med andra ord bara 300 kr i vinst om de vinner.

Samtidigt gjorde de yngre spelare som fick chansen för Barcelona inte sin bästa match, de kan betydligt bättre och måste nog visa det på hemmaplan i returmötet för att få fler chanser mot bättre motstånd längre fram.

Under förra mötet ställde Barcelona följande elva på benen:

Ter Stegen – Douglas, Bartra, Mathieu, Adriano – Rakitic, Samper, Iniesta – Rafinha, Munir, Pedro

Med tanke på att den elvan fixade 4-0 på bortaplan samtidigt som spelet såg blekt ut gör att det mesta talar för en kross på Camp Nou. Flera av spelarna ser det här som deras chans att visa framfötterna för att få chansen längre fram. Barcelonas spelare har med andra ord något att spela för individuellt samtidigt som Huesca egentligen inte har något att spela för och de kommer nog mest åka till Camp Nou som ett par turister för att njuta av upplevelsen.

Kraftigt handikapp ger helt okej odds

Startelvan för Barcelona lär vara lika reservbetonad även den här gången vilket gör det ganska irrelevant att prata om vilken form Barcelona har eller hur spelet sett ut under de senaste omgångarna, det kommer helt enkelt inte vara samma spelare på plan under tisdagen. Men bara för att ha nämna det fick Barcelona bara 0-0 borta mot Getafe nu senast men hade innan det åtta raka segrar.

Gästande Huesca toppar Segunda B efter 31 inspelade poäng på 17 matcher. Nu i helgen slog de Trival Valderas med 6-1 men hade innan det tre raka matcher där de misslyckades göra mål. På bortaplan har de sex förluster, en oavgjord och fyra segrar. Inte direkt imponerande bortaspel för ett lag som toppar sin serie.

Barcelona har hemmaplan, hungriga unga spelare som vill visa framfötterna och möter ett lag från tredjedivisionen helt utan något att spela för efter 4-0-förlusten nu senast. Vi tror att Barcelona minst kommer stå för samma prestation och vinna med vinna med fyra måls marginal och testar spelet Barcelona att vinna med fyra eller fler mål som ger 1,72 hos Bet365.

Det kan låta mycket med fyra mål men Barcelona har till exempel slagit både Sevilla, Espanyol och APOEL med fyra måls marginal de senaste veckorna. Även om de vilar mängder av spelare är det enorm skillnad att möta Sevilla eller Huesca och Barcelona lär samtidigt vilja få med sig ett bra resultat (läs många mål) med tanke på 0-0 i helgen mot Getafe.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Barcelona 1,03 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 19,5 bwin logo 250 kr
Huesca 56,0 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 5,25 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,18 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner med fyra eller fler mål
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 16/12 kl 22:00
TV:  tvfyrasport logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo