Speltips/rek & odds: Barcelona – Sevilla 22/11

Spelbloggare Publicerat: 22 november 2014

barca sevilla 22/11Barcelona och Sevilla drabbar samman i ett – för båda lagen – mycket viktigt sexpoängsmöte.

Barcelona har två raka vinster, men är långtifrån formtoppat – och förhoppningen är att vindarna börjar blåsa med storlaget nu efter uppehållet. Två pinnar har man upp till serieledarna, tillika rivalen, Real Madrid.

De här två vinsterna vi nämnde har kommit mot klart sämre Ajax och Almeria. Trots klasskillnaden hade man stora problem mot Almeria och kvitterade till 1-1 så sent som i den 77:e minuten – och minuterna därefter kom tvåan. Prestationen lär man inte vara nöjda med, i alla fall.

Innan dessa matcher hade man istället två raka förluster, hemma mot Celta Vigo och borta Real Madrid. Detta Barcelona har fler växlar att sätta i, men vi är tveksamma om det görs här.

På skadelistan hittas Iniesta och båda mittbackarna Mathieu och Vermaelen. Detta innebär att Marc Bartra får fortsatt förtroende i mittlåset – en spelare jag inte anser håller nivån, jämfört med resten av laget. Betydande avbräck för hemmalaget, alltså.

Bara två förluster på de 16 senaste matcherna

Sevilla har gjort en bra säsongsinledning och är bara två poäng bakom Barcelona och kommer således vid en seger ta sig förbi giganten i tabellen. Siktet är inställt på topp fyra – något man borde ha goda chanser till att klara av.

Man har visat att man är svårslagna och bara torskat två matcher på de 16 senaste. Lyckan har inte varit speciellt stor mot övriga toppkonkurrenter, men man blir sällan utspelade. På bortaplan har tre av fem matcher vunnits under säsongen.

Senast tappade man olyckligt poäng hemma mot Levante efter att gästerna kvitterat med tio minuter kvar att spela. Därefter hade Sevilla flera chanser att få in en 2-1-balja, men skärpan saknades. Fanns mer att önska spelmässigt, men prestationen får väl ändå summeras som godkänd.

Sevilla har haft stora problem med Barcelona på sistone, men ändå bara förlorat ett av de sju senaste inbördesmötena med fler än två mål.

Att gästerna skulle vinna här på Camp Nou; nja, inte så troligt. Men Barcelona har ändå satts ut som klart för stora favoriter och för Sevilla +2 mål (pengarna tillbaka vid en tvåmålsförlust) erbjuds skyhöga 1,88 gånger pengarna hos Bet365. Synas med stor glädje.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Barcelona 1,25 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 7,00 unibet logo 1 200 kr
Sevilla 12,75 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,36 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Sevilla +2 mål AH
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 20:00, 22/11
TV:  cmorefotboll logo bet365 logoRegler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson