Speltips/rek & odds: Björklöven – AIK 29/12

Emil Jakobsson Publicerat: 28 december 2014
Björklöven - AIK 29/12 2014 speltips & odds
Foto: Bildbyrån

Ångestmöte i botten av Hockeyallsvenskan mellan två klassiska lag när Björklöven tar emot AIK och vi har hittat ett intressant speltips till matchen. 

Det är ruskigt jämnt i botten av Hockeyallsvenskan. AIK ligger just nu på en nedflyttningsplats men hela fyra lag, bland annat Björklöven, ligger inom tre poäng i den absoluta bottenstriden. Att kalla måndagens möte mellan Björklöven och AIK för en sexpoängsmatch är med andra ord nästan en underdrift.

AIK fick en fin effekt när de bytte tränare här tidigare under säsongen och vann bland annat fem raka matcher. Men ser vi över deras fem senaste matcher har de fyra förluster och nu senast förlorade dem med hela 2-5 hemma mot Karlskoga. Men AIK gjorde samtidigt en helt okej match och skapade mängder av chanser i spel fem mot fem och vann skotten med 32-19.

AIK har samtidigt förlorat båda matcherna mot Björklöven tidigare under säsongen. De förlorade matchen uppe i Umeå i oktober med 2-0 och sedan hemmamötet i Stockholm med 3-4 efter straffar i mitten av november. Den förlusten på hemmaplan var dessutom den första matchen med Peter Nordström som huvudtränare.

Värt att notera är även AIK gjort klart med Conny Strömberg, 39, som inledde säsongen med Västerås.

Målrikt, precis som senast?

Björklöven vann samtidigt sin första match efter juluppehållet med 4-3 efter förlängning mot Almtuna. Umeålaget har nu vunnit tre av de fyra senaste matcherna och spelet har sett betydligt bättre än tidigare under säsongen när de radade upp förluster.

Björklöven mötte samtidigt samma Karlskoga som slog AIK med 2-5 här om dagen precis innan juluppehållet, även Björklöven förlorade men siffrorna skrevs till 1-2 efter förlängning.

Bästa spelet här är över 4,5 mål enligt oss. Sex av Björklövens åtta senaste matcher har varit över 4,5 mål. Bland annat har det blivit hela 15 mål på deras två senaste hemmamatcher.

För AIK har samtidigt tre av de fyra senaste matcherna gått över 4,5 mål och senaste matchen mellan dessa två lag slutade som sagt 3-4.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Björklöven 2,35 betsafe logo 1 000 kr
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo 1 000 kr
AIK 2,7 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 betway logo 500 kr
Över 4,5 mål 1,78 comeon logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn  (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 29/12 kl 19:00
TV:  viasathockey logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo