Speltips/rek & odds: Borussia Dortmund – Bayern München 17/5

Spelbloggare Publicerat: 17 maj 2014

Dortmund-Bayern Munchen Speltips 17/5 2014Säsongens sista pokal står på spel. Finalen i tyska cupen spelas mellan serieettan Bayern München och tvåan Borussia Dortmund, som vanligt i huvudstaden Berlin.

Dortmund stod för en stabil insats i semifinalen och besegrade Wolfsburg med två mål mot noll på hemmaplan. Laget är formtoppat inför matchen med sju vinster och en oavgjord på de åtta senaste, däribland en klar vinst mot just Bayern München, men viktigt att poängtera är att Bayern inte hade någonting att spela för.

Semifinalen var en ännu enklare uppgift för Bayern som krossade uppstickarna Kaiserslautern, från tyska division två, med 5-1. Sluttampen på säsongen har varit mindre bra och man åkte ur CL-semin mot Real Madrid med klara siffror.

Lagen möttes i kvartsfinalen förra året, den matchen vann Bayern, som även fick höja pokalen veckorna därpå. 2012 möttes de i finalen, då drog Dortmund det längsta strået. Det brukar vara jämnt lagen emellan.

Tunga spelare finns på skadelistorna. Bland annat ska Reus vara tveksam för spel i Dortmund, om jag förstått det rätt. I Bayern saknas Bastian Schweinsteiger och Mario Mandzukic.

Jämnare än bolagen tror?

Detta kommer bli en rejäl kamp. Troligtvis jämn, dessutom. Bolagen ser Bayern som stora favoriter – och visst ska de ha favoritskapet på sig, men det är knappast så stort som de beräknar det. Ynka 1,43 får vi på Bayern att vinna turneringen. På Dortmund 2,65.

Dortmund är formstarkare och kommer offra ben för att ta den här titeln. Formen är god och 3-0-segern borta mot Bayern för ungefär en månad sedan väger tungt. Dessutom har man vunnit 2/3 senaste inbördesmötena.

En mindre insats kastas in på att Dortmund höjer pokalen.

Speltips: Dortmund vinna inkl. förlängning och straffar
Odds: 2,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: TV10, 17/5 20:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Dortmund 3,60 betway logo 500 kr
Oavgjort 3,80 williamhill logo 1 000 kr
Bayern München 2,05 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,60 bwin logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,56 unibet logo 1 200 kr