Speltips/rek & odds: Brynäs – Leksand 29/11

Emil Jakobsson Publicerat: 29 november 2014

Brynäs - Leksand 29/11 2014 speltips och odds
Två av SHL:s mest klassiska lag ställs mot varandra under lördagskvällen när Brynäs tar emot Leksand, en riktigt tät drabbning är att vänta.

På söndag är det första advent och julbocken står redo i Gävle och alla bara väntar på att den ska brinna ner. Allt är som det ska vara med andra ord.

Efter en tung period med sju raka förluster lyckades Brynäs vinna fyra av fem matcher. Men nu senast var allt som förut igen. De förlorade med hela 6-1 borta mot Frölunda efter att laget fallit ihop totalt i den tredje perioden.

Men det var på bortaplan det är nästan som två helt olika lag när det gäller spel på hemma respektive bortalag. Brynäs har vunnit fyra raka och har totalt nio segrar på 13 hemmamatcher den här säsongen. Brynäs har ett par skador som stör, bland annat  Starkbaum, Enterfeldt och Ollas saknades nu senast mot Frölunda.

Bortaplan, deras största svaghet

Leksand ligger visserligen sist än men det faktum att de vunnit en hel del matcher den senaste tiden har gjort att de nu bara har några enstaka poäng upp till lagen ovanför kvalstrecket. De hade en fin svit med tre raka segrar samt sex segrar på nio matcher men efter det kom två raka förluster. Men nu under fredagen lyckades de vinna hemma mot Örebro.

Deras två tidigare matcher mot Brynäs den här säsongen har slutat med en seger och en förlust, båda gångerna är det hemmalaget som vunnit. Matchen i Gävle vann Brynäs med hela 4-1.

Samtidigt är bortaplan Leksands största svaghet den här säsongen. De har fått lämna tio av deras tolv bortamatcher den här säsongen utan en enda poäng.

Brynäs har sett starka ut och framförallt på hemmaplan har de verkligen fått igång sitt spel. Leksand slog visserligen Luleå på bortaplan förra veckan men då ska man komma ihåg att Luleå är inne i deras djupaste svacka på flera säsonger.

Man ska nog inte heller dra för stora växlar av 6-1-förlusten borta mot Frölunda. Göteborgarna toppar serien och Brynäs hängde med fram till tredje perioden när det rann iväg med tre snabba mål. Räkna med att de vill studsa tillbaka och göra sig själva rättvisa inför hemmapubliken nu mot Leksand.

En annan otroligt viktig faktor här är att Leksand spelade en match under fredagen samtidigt som Brynäs vilat en dag extra. Av erfarenhet vet vi att väldigt få lag i SHL klarar av två matcher på två dager på ett bra sätt.

Med tanke på Leksands svaga spel på bortaplan och att de hade en match i fredags är vi förvånade över att vi får 2,2 för en rak etta och vi synar Bwin på deras höga odds. Betsafe erbjuder till exempel bara 1,98 för samma spel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Brynäs 2,2 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,2 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Leksand 3,2 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Under 5,5 mål 1,67 bwin logo 250 kr
Över 5,5 mål 2,24 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Brynäs
Odds: 2,2 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 29/11 kl 18:30
TV:  cmoresport logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo