Speltips/rek & odds: Brynäs – Växjö 30/12

Emil Jakobsson Publicerat: 29 december 2014

Brynäs - Växjö 30/12 2014 speltips & odds
Det är kris i Brynäs. Laget åkte på en ny tung förlust nu senast och allt fler fans vill att tränaren Tommy Jonsson ska avgå. Frågan är om de kan studsa tillbaka på hemmaplan mot Växjö under tisdagen?

Brynäs har det tungt just nu. På deras sex senaste matcher har de bara en seger. Deras två matcher efter juluppehållet har resulterat i noll inspelade poäng och hela nio insläppta mål. Nu senast borta mot Djurgården när de föll med 5-2 skrek fansen efter Jonssons avgång.

– Jag är inte mer än människa, och inte blind och döv. Det är ingen tränare som vill höra sånt. Men jag är ytterst ansvarig och jag måste kunna hantera det, sa han själv till Aftonbladet efter matchen.

Men Brynäs spelar samtidigt betydligt bättre på hemmaplan och det är hemma i Gävle som de spelat hem de flesta av sina poäng. Faktum är att de är seriens fjärde bästa hemmalag med 11 segrar på 16 matcher.

Testar vårt favoritspel när det gäller Brynäs

Växjö har samtidigt en omvänd trend över de senaste omgångarna. De har förlorat tre raka hemmamatcher men vunnit två raka bortamatcher, bland annat 0-6 krossen av Linköping i mitten av december. Nu senast föll dem med 1-2 hemma mot Luleå och i deras match på annandagen vann de borta mot Modo med 4-3 efter förlängning.

Växjö har samtidigt vunnit båda matcherna mot Brynäs den här säsongen, säsongens första möte i Gävle lyckades de vinna efter en straffläggning och nu senast hemma i Småland vann Växjö med hela 5-2.

Vi kör vårt favoritspel när det Brynäs på hemmaplan den här säsongen, nämligen över 4,5 mål. Hela 12 av Brynäs 16 hemmamatcher den här säsongen har gått över 4,5 mål vilket är flest av alla lag i SHL. De har samtidigt blivit hela 13 mål unders deras två matcher nu efter juluppehållet och deras senaste hemmamatch vann de med 4-3 efter straffar.

Växjö är något tätare men deras två senaste bortamatcher har haft totalt tolv mål under ordinarie matchtid. Räknar vi in både hemma och bortaplan har fyra av deras sex senaste matcher gått över 4,5 mål och senaste mötet mellan dessa två mål slutade som sagt 5-2.

Mot ett motstånd som Brynäs tror vi att det finns stora möjligheter på överspelet och noterar även att flera bolag är nere runt 1,6 gånger pengarna för detta spel. Men Bwin ställer ut 1,75 och vi synar dem mer än gärna på det oddset.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Brynäs 2,9 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Oavgjort 3,95 comeon logo 3 000 kr
Växjö 2,35 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,2 betway logo 500 kr
Över 4,5 mål 1,75 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 1.75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 30/12 kl 19:00
TV:  cmorelivetre logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo