Speltips/rek & odds: Burnley – Newcastle 2/12

Spelbloggare Publicerat: 2 december 2014

burnley newcastle 2/12Tisdagen bjuder på en rad härliga matcher i fotbollseuropa. Den matchen vi riktar fokus mot är den mellan Burnley och Newcastle på Turf Moor. Här hittar ni allt inför matchen, oddsen och ett speltips.

Nästjumbon Burnley bröt en tolv matcher lång vinstfri svit mot Hull i mitten av november efter 1-0 mot Hull hemma på Turf Moor. Segern följdes upp med ytterligare en trepoängare mot Stoke – och nu senast kryssade man mot Aston Villa efter en sen straffkvittering signerad Daniel Ings, som för övrigt gjort fyra av lagets nio mål i årets seriespel.

Offensiven har annars varit Burnleys akilleshäl, men det var främst i inledningen av säsongen. Under en period var man mållösa i sex raka matcher. Nu har ändå åtta mål gjorts på de sju senaste matcherna, vilket egentligen inte är speciellt bra, men ändå ett fall framåt. Premier League-kostymen börjar kanske kännas mer bekväm nu, en bit in på säsongen?

Duff, Vokes, Chalobah och Taylor – alla skadade – saknas alltjämt. Mer eller mindre en identisk startelva med den mot Aston Villa lär presenteras under morgondagen. Möjligtvis någon enstaka förändring.

Enorma skadeproblem

Newcastles frånvarolista är nästan parodiskt fylld. Redan inför matchen mot West Ham saknades en handfull spelare, men nu missar även Sissoko – utvisad senast – samt Colback, som åkte på sin femte ostskiva detta år och således är avstängd. Annars är backlinjen den lagdelen som ser mest skör ut på förhand; Coloccini och Santon är helt säkert borta, sedan är det frågetecken för Haidara, Janmaat och Williamsons status. Värsta möjliga scenariot är alltså att nästan hela den ordinarie backlinjen missar matchen.

Efter en imponerande vinstrad på sex raka matcher, förlorade Newcastle borta mot utropstecknet West Ham med ett mål mot noll i helgen – en match där ett oavgjort kanske hade varit mer rättvist. Över det hela var den en tajt och chansfattig fotbollsmatch; mycket tjongbollar och hafsigt spel.

Anmärkningsvärt är att efter varje förlust man åkt på under säsongen, så har den nästföljande slutat oavgjort. En hel del slump inblandat i det säkerligen, men reaktionen är inte helt ovanlig för vissa typer av lag.

Nu är Newcastle dessutom kraftigt försvagade – och med den vetskapen tror vi att laget kommer komma till Turf Moor med inställningen att en pinne är godkänt, att man blir mindre risktagande än vanligt. Blir knappast full fart framåt från gästerna, i alla fall.

Ett kryssglatt och formstarkt Burnley ska ha en god möjlighet att klara ett oavgjort resultat inför hemmafansen, men framåt händer det inte mycket – ettan känns således en bit borta.

Krysset är nära till hands – och det synas till 3,40 gånger pengarna hos Bet365. Vad säger vi; 0-0 eller 1-1?

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Burnley 2,90 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Newcastle 2,70 bwin logo 250 kr
Under 2,5 mål 1,75 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,15 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 20:45, 2/12
TV:  Visat Xtra viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson