Speltips/rek & odds: Cagliari – Chievo 8/12

Spelbloggare Publicerat: 8 december 2014

chievo cagliari 8/12Ett brutalt ångestmöte väntar i italienska Serie A:s bottenstrid – Cagliari mot Chievo. Var hamnar poängen när vi summerar 90 spelade minuter?

Cagliari sjunker som en sten i tabellen och har, efter fem matcher utan att ha vunnit i Serie A, nu bara en pinne som skiljer laget till det röda området, nedflyttningsplats.

Med en enorm nypa salt lyckades man avancera vidare mot Modena – spelandes en serie ner i systemet – i cupen. Det kräves en kvitteringsbalja i den sista sparken under ordinarie speltid, samt ett 4-4-mål i den 19:e förlängningsminuten – innan man kunde vinna efter straffläggning. Defensivt, en makalöst usel prestation.

Det är just det som varit Cagliaris problem, defensiven. Det finns egentligen hyfsad kompetens i backlinjen, men laget fortsätter försöka spela över sin förmåga, sätter full fart framåt direkt – oavsett motstånd och situation i matchen.

Med andra ord; det bjuds alltid på underhållning när Cagliari spelar, men naiviteten innebär framförallt förlorade poäng i det långa loppet. Inte oss emot dock – finns ofta fina stålar att lira hem med diverse överspel. I snitt har det blivit 3,4~ mål i lagets seriematcher.

Avelar, Colombi, Sau och Eriksson, skadade, missar matchen för hemmalaget. Gästerna har frågetecken kring Schelotto och Botta – i övrigt är truppen hel.

”Matchbilden på Cagliaris villkor”

Chievo har steppat upp rejält på sistone och har nu fyra matcher i följd utan förlust; en vinst och tre kryss. Med dessa pinnar inspelade, har man mer än dubblat sin poängskörd den här säsongen – och kommer, vid en trea här, få upp huvudet över sträcket. Det trodde man inte var möjligt för några veckor sedan.

Nu senast spelade man 0-0 hemma mot offensivt starka Lazio. Framförallt var det spelet i eget straffområde som imponerade – och de flesta anfallsförsöken av Lazio avväpnades på ett effektivt sätt.

Trots att Chievo höjt sig de senaste veckorna, framförallt defensivt, kan vi inte undvika att testa ett överspel från Stadio Sant’Elia.

Matchbilden kommer formas på Cagliaris villkor – och då kan vi räkna med hawaii-fotboll. När hemmalaget trycker på framåt, då kommer ytor skapas åt andra hållet. Båda lagen ska således ha en bra möjlighet att få pryda målprotokollet, en eller flera gånger.

2,20 gånger pengarna för kombinationsspelet över 2,5 mål och att båda lagen hittar nätet, det tycker jag talar för sig självt. Hittas under målfliken på Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Cagliari 1,91 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,60 ladbrokes logo 1 000 kr
Chievo 4,33 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,96 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 8/12
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson