Speltips/rek & odds: Chelsea – Hull 13/12

Emil Jakobsson Publicerat: 13 december 2014
Chelsea - Hull speltips & alla odds 13/12 2014
Foto: Bildbyrån

Chelsea förlorade säsongens första match under förra omgången av Premier League. Under lördagen jagar de tre nya poäng när Hull kommer på besök. 

Chelsea är alltså inte oslagbara. Det bevisade Newcastle förra helgen genom att slå dem med 2-1 på hemmaplan. Men trots att spelare som John Terry, Eden Hazard och Willian alla fått ledigt och spelare som Ivanovic och Oscar fick ta plats på bänken (de spelade aldrig) lyckades Chelsea vinna den för dem betydelselösa matchen mot Sporting i Champions League tidigare under veckan med 3-1.

Samtidigt är det stor skillnad på hemma respektive bortaplan. Chelsea har tagit 28 av 30 poäng på hemmaplan (Premier League+Champions League) men bara tagit 19 av de 30 senaste möjliga poängen på bortaplan.

De har till exempel gjort minst två mål i alla hemmamatcher utom en, Champions League-mötet mot Schalke 04.

Ställt till det för storlagen tidigare

Gästande Hull förlorade förra säsongen mot Chelsea både på hemma och bortaplan, båda gångerna med 2-0.

Den här säsongen krigar de än en gång för att slippa nedflyttning. De ligger en poäng bakom QPR som ligger ovanför nedflyttningsstrecket. De har samtidigt inte vunnit sedan den 4 oktober när man slog Crystal Palace med 2-0 på hemmaplan.

Men de har ställt till det mot storlagen förut. De har sedan matchen mot Crystal Palace spelat 2-2 mot Arsenal, 0-0 mot Liverpool och 1-1 mot Everton. Men i ärlighetens namn är Chelsea betydligt starkare än de tre lagen.

Men samtidigt har Hull fyra förluster och bara två oavgjorda över deras sex senaste matcher.

När Chelsea mötte Sporting tidigare under veckan spelade vi att båda lagen skulle göra mål. Vi baserade spelet på att Chelsea skulle vila viktiga spelare, inte hade något att spela för  samtidigt som Sporting är starka offensivt och hade allt att spela för.

Här kommer vi däremot spela Chelsea att vinna och hålla nollan som betalar 1,69. Nu har de tillbaka sina bästa spelare och vilan har säkert gjort dem gott. Vi räknar även med ett heltaggat Chelsea som vill visa att förlusten mot Newcastle var ett undantag, inte början på en negativ trend. De har samtidigt hållit nollan i fem av de sju senaste hemmamatcherna.

Hull har samtidigt en väldigt begränsad offensiv, de har bara gjort två mål på deras sju senaste matcher. Lag som Burnley och West Bromwich har nollat den de senaste veckorna, vi tror att ett utvilat Chelseaförsvar kommer hålla tätt här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Chelsea 1,18 redbet logo 1 200 kr
Oavgjort 8,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Hull 19,0 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 2,31 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,67 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner och håller nollan
Odds: 1,69 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 13/12 kl 16:00
TV:  viasatfotboll logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo