Speltips/rek & odds: Chelsea – Sporting 10/12

Emil Jakobsson Publicerat: 10 december 2014

Chelsea - Sporting CP, 10/12 2014, speltips & startelvor
Chelsea åkte på säsongens första förlust nu i helgen borta mot Newcastle. Kommer ett nytt nederlag hemma mot Sporting CP eller får portugiserna storstryk av ett revanschsuget Chelsea?

Hemmalaget är redan klara gruppsegrare och har egentligen inget att spela för, förutom sin heder med tanke på förlusten nu senast. Sporting CP däremot, de ligger tvåa men jagas av Schalke 04. Ett oavgjort resultat säkrar avancemanget för Sporting, om de förlorar måste de hoppas att Schalke 04 tappar poäng borta mot Maribor.

Det var inte många som väntade sig en förlust borta mot Newcastle nu senast för Chelsea men signalerna fanns där. De har faktiskt, precis som vi var inne på i vår rek inför matchen mot Newcastle, tappat en hel del poäng på bortaplan. Faktum är att de nu bara vunnit tre av deras sju senaste bortamatcher.

Däremot är de urstarka på hemmaplan.Sju raka segrar och ingen förlust den här säsongen. Målskillnaden under dessa sju hemmamatcher är samtidigt imponerade 20-2. De har med andra ord gjort 2,85 mål i snitt per match men bara släppt in 0,285 per match.

När Chelsea gästade Sporting i slutet av september vann de med 1-0 efter en typisk bortamatch av Chelsea. Nu senast i Champions League krossade de Schalke 04 med hela 5-0 på bortaplan och senaste hemmamatchen i Champions League vann de med hela 6-0 mot Maribor.

Tufft spelschema väntar, vilas viktiga spelare?

Gästerna Sporting Clube de Portugal, eller bara kort Sporting CP har fyra raka segrar bakom sig. De ligger fyra hemma i Portugal, åtta poäng bakom Benfica. På bortaplan har de vunnit fem av deras sju senaste matcher. Ser vi bara till Champions League spelade dem 1-1 borta mot Marobor och föll med 4-3 mot Schalke 04.

Men man ska inte underskatta det faktum att detta är en otroligt viktig match som blir helt avgörande för Sporting, men en match som inte betyder någonting för Chelsea. Dessutom går Chelsea in i ett tufft spelschema, som alla lag i Premier League inför jul.

De kommer spela åtta matcher mellan den 10 december – 3 januari, en period på 25 dagar. Frågan är om inte José Mourinho väljer att vila några spelare? Speciellt med tanke på hur hårt han sliter på sin startelva jämfört med många andra lag, han roterar betydligt mindre än de flesta andra men här får han en betydelselös match som är perfekt för att rotera lite i truppen.

Samtidigt är Chelsea otroligt starka även med några bänkspelare vilket gör att vi inte vågar spela dubbelchansen X2. Vi testar i stället båda lagen gör mål som betalar 1,91.

Sporting har gjort mål i elva raka bortamatcher i Champions League trots att de bara vunnit tre av dem. Den här säsongen har de samtidigt gjort mål i 18 av 20 matcher och Islam Slimani har hittat formen med fyra mål på de fem senaste matcherna.

Chelsea är visserligen täta men har släppt in mål i fyra av deras nio senaste hemmamatcher och sju av deras tolv senaste om man räknar in både hemma- och bortaplan.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Chelsea 1,75 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,8 ladbrokes logo 1 000 kr
Sporting 5,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,96 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 10/12 kl 20:45
TV:  viaplay logo Viasat Xtra 2 (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo