Speltips/rek & odds: Chelsea – West Ham 26/12

Spelbloggare Publicerat: 25 december 2014

chelsea west h 26/12Annandagen innebär fantastisk fotboll i mängder – främst från England och Premier League där vankas full omgång. Här tittar vi på Londonderbyt mellan Chelsea och West Ham.

Observera avspark redan 13:45.

Chelseas succé fortsätter. Maskinen från London reagerade väl på den oväntade förlusten mot Newcastle i början av december – och har nu fyra vinster efter varandra. Man toppar serien, är vidare till slutspel i Champions League och är en av fyra klubbar kvar i Ligacupen. 14/15 håller på att utvecklas till en drömsäsong.

Hemma på Stamford Bridge är de blåa, åtta matcher in i seriespelet, prickfria. Alla matcher har vunnits och målskillnaden är fantastiska 20-3.

Eden Hazard har varit ett frågetecken under veckan, men han har själv gått ut i media och sagt att han är fit for fight. Gästerna saknar mittbacken James Tomkins.

Gästerna hittar nätet till 1,93

West Ham är, utan vidare konkurrens, årets positiva skräll i PL. Från att i fjol hamnat på den undre tabellhalvan – är man nu fyra i tabellen. En position man kommer fajtas stenhårt för att behålla, eller kanske är siktet kanske till och med högre ställt?

Hur som helst, West Ham har gjort det fantastiskt och den djupa formdippen flera har väntat på, den kanske inte alls kommer. Laget har nu fyra vinster och ett kryss på de fem senaste matcherna. Framåt imponerar man och på de 17 spelade seriematcherna har 29 mål gjorts. En som verkligen hittat rätt är Diafra Sakho med sina sju mål på elva spelade matcher, varav nio från start.

Chelsea har varit extremt starka, inte minst defensivt, på hemmaplan – men vi anser att formtoppade West Ham ska ha en fin chans att hitta nätet åtminstone en gång på Stamford Bridge. I luftrummet ska man kunna hota rejält, och kanske till och med ha ett litet övertag.

När Chelsea mötte Stoke nu senast – 2-0-vinst – spelade vi BLGM, vilket då missade. Men Stoke hade flera bra möjligheter att få in en balja – nu står ett klart vassare motstånd på andra planhalvan.

BLGM får vi 2,05x för. Då tycker vi att värdet är större i 1,93x för att West Ham hittar nätet. Oddsglappet är helt enkelt för litet.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Chelsea 1,34 betsafe logo 1 000 kr
Oavgjort 5,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
West Ham 10,25 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,30 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,67 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: West Ham över 0,5 mål
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 13:45, 26/12
TV:   viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson