Speltips/rek & odds: Danmark – Portugal 14/10

Spelbloggare Publicerat: 13 oktober 2014
danmark portugal 14/10
Foto: Bildbyrån

Danmark och Portugal gör upp om poängen på Parken i Köpenhamn. Här hittar ni allt inför matchen, oddsen och ett gediget speltips. 

Danmark toppar Grupp I efter en vinst och ett kryss, men allt ser trots allt inte frid och fröjd ut. Vinsten kom hemma mot Armenien med 2-1 efter ett sent avgörande signerat Thomas Kahlenberg. Självklart positivt med en trea, men segern var knappast betryggande.

Med den matchen i ryggen stal Danmark med sig en pinne från Elbasan och Albanien i veckan efter en kvittering med minuter från slutet av den allsvenska skytteligaledaren Lasse Vibe, som rapporterades vara pigg under de fyrtiofem minuter han fick spela. Kanske får kliva in från start nu?

Om vi blickar tillbaka mot VM-kvalet. Andraplatsen plockades i gruppen, sex pinnar bakom ettan Italien; men det räckte inte för en biljett till VM i Brasilien. På Parken hade man resultatraden 1-3-1 – borta 3-1-1.

AaB:s Jakob Ahlmann är ensam på skadelistan hos skandinaverna.

Portugal åkte på en rejäl käftsmäll mot Albanien och förlorade med 0-1 hemma i Aveiro. Med bara en match spelad körde man en vänskapskamp mot Frankrike i lördags för att få igång benen, vilken förlorades med 1-2. Cristiano Ronaldo, som saknades mot Albanien, var tillbaka på planen – men var märkbart ringrostig.

Oerhört viktigt för tränare Fernando Manuels status att poängen börjar trilla in snart. Han har ju inte fått någon drömstart direkt.

Rául Meireles är skadad och inte tillgänglig för uttagningen.

Allsvenska skyttekungen nätar – igen?

Ett Danmark i helt okej form får besök av ett sårbart Portugal och ska ha en bra chans att plocka poäng här, men vi hittar inget värde på 1×2-marknaden.

Lasse Vibe väntas starta nu efter det fina inhoppet och i det stim han befinner sig i skulle det kännas som ett smart beslut. Första landslagsmålet kom senast och kanske blir det tal om en ketchupeffekt för IFK-stjärnan?

Målskyttespelet betalar 4,80 gånger pengarna hos Unibet, vilket är ett heltal högre än hos näst bästa konkurrent. Mycket värde gömt i de siffrorna. Måste helt enkelt synas.

Om spelaren inte startar får ni pengarna tillbaka hos Unibet och de flesta andra spelbolag.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Danmark 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Portugal 2,40 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,75 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,20 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Lasse Vibe målskytt ”anytime”
Odds: 4,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 20:45, 14/10
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, lagens matcher i EM-kvalet:

Danmark
11/10 Albanien – Danmark 1-1
7/9 Danmark – Armenien 2-1
Portugal
7/9 Portugal – Albanien  0-1

Skrivet av: Emil Jakobsson