Speltips/rek & odds: Djurgården – Åtvidaberg 14/9

Spelbloggare Publicerat: 13 september 2014
FFF - AIK 20/7
Foto: Bildbyrån

Storpublik väntar på Tele2 Arena när Djurgården får besök av ett Åtvidaberg med flera exdjurgårdare i truppen.

Med 16-0 i målskillnad och full pott på de senaste fyra matcherna andas Djurgården positivitet – inifrån och från supporterhåll. Helt plötsligt är man med och fajtas om en plats till Europa nästa säsong, vilket självklart lockar en hel del publik.
– Jag tycker att vi är värda det, säger Fredrik Stenman angående biljettsiffrorna till DIF.se.

Efter en tuff period med få inkasserade pinnar, vände det hela efter det fina 1-1-resultatet mot AIK i derbyt för fyra omgångar sedan. Därefter blev det två raka 4-0-vinster mot Brommapojkarna respektive Mjällby. Av farten besegrades serieledande Malmö med 2-0 dagarna senare och för tillfället bjuder Blåränderna på ren och skär propagandafotboll. Plussa på ytterligare en 4-0-vinst innan uppehållet, visserligen mot Motala; men ändå.

Stort glädjemoment är att skadelistan nu är helt ren. Nahir Oyal var siste man att komma tillbaka efter rehab.
– Alla spelare är igång och det är härligt. En mycket bra situation för oss, konstaterar tränaren Pelle Olsson.

En som helt säkert konserverat formen över uppehållet är Simon Tibbling, som var en av de bidragande faktorerna till att Sverige U21 avancerade till playoff.

Bortasvagt ÅFF

Hela fyra namn – Petter Gustafsson, Ricardo Santos, Andreas Dahlén och Daniel Sjölund – är alla exdjurgårdare och numera ÅFF-spelare. Så, det kommer helt säkert väckas en del sentimentala känslor, framförallt för Gustafsson och Sjölund som båda var, och är, före detta publikfavoriter. Den förstnämnde är dock skadad och kommer få se matchen från läktaren.

Hur som helst, Åtvidaberg har haft stora problem på resande fot under säsongen, samtidigt som hemmaresultaten varit mycket bra. Innan uppehållet lyckades man dock plocka säsongens första bortavinst – mot Gefle med 1-0. Stor matchhjälte då, Viktor Sköld, som prickade in matchens enda balja i den 83:e minuten.

Åtvid är, som bekant, ett konstgräslag. På Strömvallen ligger en plastmatta, så även på Tele2 Arenan. Bortanackdelen blir således inte lika tung.

– Över 90 minuter behöver vi spela som i första halvleken i Gefle. Fortsätta vara målinriktade i vårt spel, komma djupt på Djurgårdens planhalva, både genom ytterzonerna och via längre bollar, belasta deras backlinje och komma till avslutssituationer, berättar Peter Swärdh till klubbens hemsida.

I ÅFF saknas Emmanuel Boakye, Bruno Marinho, Andreas Dahlén, Petter Gustafsson, Hampus Holmgren och Imad Zatara. En välfylld skadelista, med flera spelare av högre kvalité.

Vi ser Djurgården, i den fantastiska form man har, som enorma favoriter. På hemmaplan, inför en eldande publik ska man helt enkelt vinna. Dessutom, ett bortasvagt motstånd som kommer på besök. Att blåränderna är starka under sluttampen av säsongerna har vi fått beskåda flera år, inte minst i fjol. Fortsätter så nu?

Djurgården -1 (pengarna tillbaka vid uddamålsvinst) testas till 1,90 hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 1,57 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,30 betway logo 500 kr
Åtvidaberg 7,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,20 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 1,70 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Djurgården -1 mål
Odds:  (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:30, 14/9
TV:  cmorefotboll logo viaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, lagens fem senaste matcher:

Djurgården
3/8 Motala – Djurgården 0-4
31/8 Djurgården – Malmö 2-0
25/8 Brommapojkarna – Djurgården 0-4
18/8 Djurgården – Mjällby 4-0
13/8 AIK – Djurgården 1-1
Åtvidaberg
30/8 Gefle – Åtvidaberg  0-1
25/8 Åtvidaberg – Örebro 1-2
20/8 Huddinge – Åtvidaberg 2-2 (5-4 e. straffar)
17/8 Falkenberg – Åtvidaberg 3-0
13/8 Åtvidaberg – Göteborg 1-1

 

Skrivet av: Emil Jakobsson