Speltips/rek & odds: Djurgården – Fribourg Gotteron 21/8

Emil Jakobsson Publicerat: 20 augusti 2014

chl
Champions Hockey League drar igång under torsdagen och Djurgården ställs mot Fribourg Gotteron från västra Schweiz och SVT sänder matchen med nedsläpp 20:00.

Efter ett par träningsmatcher och med några veckor kvar till SHL är det dags för de svenska lagen att värma upp i nya CHL, Champions Hockey League. Det är en vidareutveckling av det tidigare European Trophy med mer pengar, fler klubbar och där IIHF är med som arrangör.

Totalt kommer 26 klubbar från sex olika ligor delta och Djurgården har förutom Fribourg även Eisbären Berlin samt PSG Zlin i sin grupp.

Lagen var seedade inför lottningen av grupperna och där var PSG Zlin från Tjeckien bäst rankad, Fribourgh i andra gruppen, Eisbären Belin i tredje och Djurgården i den fjärde och sista seedningsgruppen.

Djurgården inledde försäsongen med att slå Luleå på bortaplan med 5-2 och följde upp det med att slå Asplöven med 3-1. Värt att notera från matchen mot Luleå var att Vjatjeslav Trukhno som inte gjorde ett enda mål för Luleå förra säsongen gjorde två mål mot sitt tidigare lag.

”Oberäkneligt lag”

Spelbolagen kan inte enas om vem som är favorit här utan ger 2,45 gånger pengarna på båda lagen. Djurgårdens assisterande tränare Stefan Nyman har koll på torsdagens motståndare.

–  Det är ett väldigt oberäkneligt lag med mycket speed. Det är ett topplag i Schweiz, men känns även som ett topplag i Europa, säger han till klubbens hemsida.

Fribourg har haft stor framgång de senaste åren. Förra säsongen blev de utslagna i semifinalen och säsongen innan det föll de i finalen.

Fribourg har vunnit två av deras fyra försäsongsmatcher innan matchen mot Djurgården. Det har dessutom blivit hela  7,25 mål i snitt per match under deras försäsong.

Ser vi till deras ligaspel hemma i Schweiz förra säsongen snittade deras matcher hela 5,96 mål per match och det är överspelet vi lockas av här.

Spelet brukar vara öppnare i dessa matcher mellan lag från olika länder som inte känner till varandra lika bra. Dessutom sitter sällan försvarsspelet helt klockrent tidigt under säsongen och överspelen brukar fungera bra.

Vi går därför emot spelbolagen och spelar över 5,5 mål till fina 2,25 gånger pengarna.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 2,45 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 4,6 bwin logo 1 000 kr
Fribourg Gotteron 2,45 titanbet logo 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,7 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,25 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 21/8 kl 20:00
TV:   svttjugofyra logosvtplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo